Kokeilu: Nyhtökaura-pita
maanantaina, lokakuuta 03, 2016
Kaunista viikon alkua!
Viikonloppuna pääsin kokeilemaan kaikenlaista uutta. Lauantai iltana pääsin maistelemaan Shampanjaa Turkuun mieheni työtilaisuuteen Essi Avellanin opastuksella ja sunnuntaina kokeilin perheelleni iltapalaksi nyhtökauraa. En ole koskaan etsinyt sitä kaupasta sitä. Nyt se vain suunnilleen hyppäsi eteeni ja päätin kokeilla, kun siitä niin kauheasti joka puolella puhutaan.
Nyhtökaura-pita
Nyhtökauraa pannulla öljyssä lämmitettynä muutaman minuutin ajan (voi käyttää myös kylmänä)
Pita-leipiä uunissa 200 asteessa lämmitettynä 2-3min ajan
Täytä kirsikkatomaateilla, punasipulisilpulla, frisee-salaatilla ja rucolalla
Kastike:
Turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi
1 limen mehu
pippuria
suolaa
Nope valmistaa ja lapsetkin tykkäsivät. Tämä nyhtökaura oli maustettu tomaatilla, savustetulla paprikalla. Seuraavan kerran kokeilen jotain muuta. Minusta tämä maku oli parempi kylmänä kuin lämmitettynä. Suosittelen kokeilemaan :)
Soitellaan ja laulellaan!
Salla
1 kommenttia
Näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Pitää kokeilla! 😀
VastaaPoista