Sallainen Filorulla

sunnuntai, marraskuuta 20, 2016

Tapaninpäivänä 2009 olimme syömässä Anoppilassa. Illalla ystävämme lapsineen tulivat meille kylään. Hekin olivat olleet syömässä isovanhemmillaan. Pähkäilin tarjottavan kanssa kauan, sillä ajattelin, että kaikkien vatsat on varmaan edellisistä juhlapaikosta aivan täydet. Tarjottavan oli siis oltava kevyttä ja maukasta. Löysin tämän reseptin Koti ja Keittiö –lehdestä (alla oleva kuva on myös lehdestä). Muokkailin ohjetta enemmän makuumme sopivaksi ja filorulla osoittautuikin erittäin maukkaaksi. Lapsemme olivat tuolloin vielä melko pieniä, joten otin varman päälle ja hankin heille lasten menun ihan varmuudeksi, jos siis filorullan makumaailma ei kohtaisikaan lasten suussa. Mutta toisin kävi! Olen sittemmin tehnyt tätä rullaa moneen juhlaan ja aina se on ollut yhtä hitti :) 





SALLAINEN FILORULLA
noin 12 palaa


1pkt filotaikinaa

Täyte
100g pinaattia
100g rucolaa
puolikas purjo
2-3 valkosipulinkynttä
200g fetaa
½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
1prk (200g) ranskankermaa
1tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 muna

Voiteluun: öljyä

Sulata filolevyt paketin ohjeen mukaan (ota huoneenlämpöön noin 2h ennen taikinan käyttöä).

Hienonna pinaatit, purjo ja valkosipulinkynnet. Murenna feta. Sekoita kaikki loputkin täyteaineet  joukkoon (muna tietysti ensin voimakkaasti sekoitettuna, jossain erillisessä kipossa).




Levitä filolevy pöydälle, voitele kevyesti öljyllä ja nosta toinen taikinalevy voidellun levyn päälle. Jatka kunnes kaikki levyt on käytetty.




Levitä täyte filolevyjen päälle ja kääri rullalle. Kiinnitä liitoskohta öljyllä ja laita saumapuoli alaspäin pellille leivinpaperin päälle.







Voitele rulla vielä öljyllä ja paista uunissa 200 asteessa noin 30minuuttia tai kieroilmauunissa 180 asteessa 30min, kunnes rullan pinta saa väriä. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.





Täydellistä! Onnistuu aina :) 

Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia