Heittelykeitto

keskiviikkona, helmikuuta 08, 2017


Tätä keittoa tarjosimme ensimmäisen kerran tyttäriemme yhteisillä sukulaissynttäreillä maaliskuussa 2009. Toisen kerran tarjosimme sitä tupareissamme sisareni Annan häiden jälkeisenä päivänä 18.9.2010. Pidimme tuparit silloin, koska sukua oli silloin paljon paikalla muualta Suomea tulleina. Tuon jälkeen en olekaan enää laskenut kuinka monesti ja missä tilaisuudessa keittoa olemme tarjonneet. Kaikissa juhlissa on ollut noin 20-30 henkeä. Olen tehnyt exel taulukon, joka laskee minulle aina tarvittavat määrät aineksia. Sen kuin vaan lisään siihen syöjien määrän :)


Keitto on siis osoittautunut erinomaisen maukkaaksi. Keiton monimuotoisuuden vuoksi kaikille ruokavalioille, allergioille ja makutottumuksille löytyy mielekkäitä makuja. Keittoa nimittäin tarjotaan joukkoon heiteltävien lisukkeiden kera. Oikea yllätyskeitto!

Keitto  (6 annosta)

1 keskikokoinen (750g) kesäkurpitsa
1 purjo (käytä vain valkoinen osa)
1 kanaliemikuutio
1 kasvisliemikuutio
1 l vettä
1 vakosipulinkynsi murskattuna
1 ruukku basilikaa
mustapippuria myllystä
1 pkt mustaa koskenlaskija-sulatejuustoa
2 dl kermaa

Lisäksi kippoihin tarjolle:
Kotasavun pororouhetta tai/ja pekonia tai/ja jauhelihaa paistettuna
Kylmäsavulohta
Juustoraastetta
Smetanaa
Krutonkeja
Oliivia

1. Pese ja pilko kesäkurpitsa
2. Silppua pesty purjon valkoinen osa.
3. Keitä kesäkurpitsat ja purjo kanakasvisliemivedessä kypsiksi n 15-20min. 
4. Lisää joukkoon murskattu valkosipuli, kokonainen ruukku basilikaa (leikkele vaikka saksilla suoraan kattilaan) sekä mustapippuri. 
5. Soseuta keitto sauvalla.
6. Lämmitä keitos ja lisää siihen pieneksi paloiteltu koskenlaskija ja kerma. Anna juuston sulaa, sekoittele välillä. 
7. Suosittelen vielä sauvalla sekoittamista. Juusto ei meinaa muuten kokonaan sulaa. Näin saat keitosta vielä maistuvamman.

You Might Also Like

0 kommenttia