Tonnikala-crostinit

lauantaina, tammikuuta 14, 2017


Me yksinkertaisesti rakastamme Tapaksia! Näitä tonnikala-crostineja söin ensimmäisen kerran kollegani kanssa Bar Teoksessa Helsingin Oopperan vieressä. Yksinkertaisen tuntuinen, mutta niin maistuva! Lisäksi tonnikalassa on paljon proteiinia, joten nämä eivät ole edes epäterveellisiä (jos vaaleaa leipää ei ota huomioon, mutta mielestäni kaikkea saa syödä aina kohtuudella). Tällä ohjeella crostineja tulee noin 20kpl.




1 prk             tonnikalaa öljyssä
2 tl                kapriksia
1 tl                piparjuuritahnaa
100 g            maustamatonta kevyttuorejuustoa
1                   tomaatti

Lisäksi
1                    patonki (Ketoleipurin KETO-paahtoleipä)
2                    valkosipulinkynttä
2 rkl               oliiviöljyä

  1. Valuta tonnikalasta öljy ja kapriksista liemi.
  2. Soseuta kaikki aineet paitsi tomaatti.
  3. Hienonna tomaatti ja sekoita joukkoon.
  4. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  5. Leikkaa patongista 1 cm levyisiä paloja ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
  6. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita öljyyn.
  7. Sivele öljyä leiville ja kuumenna grillivastusten alla muutama minuutti.
  8. Päällystä leivät tahnalla.


You Might Also Like

0 kommenttia