Paella
sunnuntai, huhtikuuta 23, 2017
Mieheni tarjosi tätä eilen illalla. Hän halusi hemmotella minua, koska teen taas viikonloputtomia eli vapaapäivättömiä työviikkoja ja taidan olla aivan puhki. Hän myös tietää kuinka kova ikävä minulla Espanjaan on :) Ihana mies minulla!
Olemme nyt jo useana vuonna käyneet
ystäväperheemme kanssa Espanjan Fuengirolassa illastamassa Carihuela Chica–nimisessä
ravintolassa rantakadulla. Satumme aina vahingossa olemaan samaan aikaan samassa paikassa. Koskaan emme ole etukäteen sopineet matkojemme ajankohtia
emmekä matkakohdetta. Ihan hassua 😂 Kaikilla Carihuela Chica -kerroilla mieheni on ottanut ystäväni kanssa
kalaisaa Paellaa, jota me kala-allergiset emme ole voineet syödä. Olemme vain
katsoneet kateellisina vieressä tuota näyttävää ja mehevää ruokaa. Siispä
päätin kehitellä reseptin, joka käy meille kala-allergisille ja silti tarjoaa
mereneläviä syöville suuren makunautinnon.
Paellaa voi valmistaa rennolla
kädellä. Heittelemme vain raaka-aineet pataan luovassa järjestyksessä
(paitsi äyriäiset pitää lisätä ihan lopussa). Chorizo antaa Paellaan sen
ominaismaun ja öljyisyyden. Sitruunat antavat raikkaan loppusilauksen maulle.
Vaikka sitruunat ovat hieman sormia sotkevia, voi Paellaa tarjota
juhlaruokanakin.
Tästä annoksesta tulee 6 hengelle niin, että kaikki menee.
2 kanan
rintafilettä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
2 tomaattia
150 g Chorizo-makkaraa
4 valkosipulin kynttä murskattuna
1 keltainen sipuli paloiteltuna
3 dl Arborio-riisiä
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl tulista paprikajauhetta
2 dl valkoviiniä
4-5 dl kanalientä
250 g (jätti)katkaravunpyrstöjä
1 vihreä paprika
persiljapuntti
1 sitruuna
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
2 tomaattia
150 g Chorizo-makkaraa
4 valkosipulin kynttä murskattuna
1 keltainen sipuli paloiteltuna
3 dl Arborio-riisiä
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl tulista paprikajauhetta
2 dl valkoviiniä
4-5 dl kanalientä
250 g (jätti)katkaravunpyrstöjä
1 vihreä paprika
persiljapuntti
1 sitruuna
500 g
simpukoita kuorineen (eilen emme laittaneet)
Valkoviiniä
Valkoviiniä
Kuumenna
oliiviöljy kasarissa. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita muutaman minuutin
ajan. Lisää kana ja paistele kypsäksi. Siirrä kasarin reunoille tai erilliseen astiaan odottamaan.
Lisää kuutioitu Chorizo ja paistele muutama minuutti. Lisää pieneksi pilkottu,
vihreä paprika ja paistele.
Lisää
riisi ja paistele öljyssä käännellen pari minuuttia. Lisää suola ja pippuri,
paprika-mauste ja kurkuma. Lisää kuutioiksi pilkotut tomaatit ja kääntele hyvin
pannulla. Lisää viini ja hämmentele, kunnes neste on haihtunut. Lisää
kanaliemi, nosta hiukan lämpöä niin, että neste kiehuu. Alenna sitten lämpöä ja
lisää kana Paellaan. Anna riisin hautua miedossa
lämpötilassa noin 15 minuuttia sekoitellen tasaisin väliajoin.
Keitä
simpukat valkoviinissä sillä aikaa, kun paella hautuu miedossa lämmössä.
Lisää katkaravunpyrstöt ja kääntele parin minuutin ajan, kunnes äyriäiset ovat kypsyneet.
Lisää katkaravunpyrstöt ja kääntele parin minuutin ajan, kunnes äyriäiset ovat kypsyneet.
Ripottele
päälle persiljaa ja asettele simpukat näyttävästi pinnalle. Tarkista maku. Leikkaa sitruunasta lohkoja. Voit puristaa sitruuna jo hieman annospannulle Paellan
sekaan. Asettele lohkoja koristeeksi sekä varaa tarjoilua varten sitruunalohkoja jokaiselle syöjälle itse annosteltavaksi.
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia