Crêpes Suzette
sunnuntai, toukokuuta 21, 2017CRÊPES SUZETTE
Tarinaa…
Tarinan mukaan vuonna 1895 Englannin tulevan kuninkaan Walesin prinssi Edvard VII seuralaisena Ranskan Rivieralla Monte Carlo's Café de Paris –ravintolassa oli kaunis ranskalainen Suzette-neiti. Tarjoilijana toimiva 14-vuotias Henri Charpentier valmisti jälkiruokaa avotulen lähellä ja yhtäkkiä, aivan vahingossa, ohukaiset syttyivät tuleen. Henri mietti mitä voisi tehdä. Prinssi seuralaisineen odotti. Hän ei ehtisi valmistaa sitä uudelleen, niinpä hän maistoi kuinka pilalle ohukaiset olivat menneet. Henri ei ollut eläissään kokenut niin yhteen sulautuvia täyteläisiä makuja. Hän päätti tarjota ne prinssille. Prinssi rakastui jälkiruokaansa niin paljon, että pyysi ravintolaa nimeämään sen Crêpes Suzetteksi. Ja tästä syntyi herkku!
OHUKAISTAIKINA
(9 isoa lettua, kun kaadan pannulle keittokauhallisen kerrallaan ja kääntelen pannua niin, että taikinat leviävät reunoille, jolloin letuista tulee mahdollisimman ohuita)
4 dl maitoa
3 kpl kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
½ tl suolaa
APPELSIINIKASTIKE
3 rkl voita
1 dl appelsiinin mehua
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
2 rkl sokeria
4 cl sitruslikööriä
1. Vatkaa ohukaistaikinan ainekset kevyesti keskenään ja anna levätä kylmässä ainakin 15 minuuttia. 2. Paista suuriksi ohukaisiksi. Taita aina valmis ohukainen kahteen kertaan niin, että siitä tulee kolmion muotoinen. Voit tehdä letut aamulla (ja miksei vaikka jo edellisenä päivänä) ja säilyttää viileässä.
TEE JUURI ENNEN TARJOILUA
1. Sulata kastikkeen voi pannulla.
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia