Grillipizza
torstaina, toukokuuta 25, 2017Viime viikonloppuna oli ihan pakko pitää omat Hanami-juhlat perheen kesken. Halusimme nauttia kukkaloistosta ja siksipä grillailimmekin pizzoja vaalean punaisten kukkien alla.
Pizzassa
tärkeintä on rapea pohja ja hyvät täytteet. Täytteitä ei kuitenkaan saa olla
liikaa. Jo pelkästään hyvä tomaattikastike ja mozzarella riittävät herkulliseen
makunautintoon aitoon italialaiseen tyyliin.
Sardinian
matkan jälkeen, vuonna 2008, etsimme ja kokeilimme useita eri pitsapohjaohjeita löytääksemme
italialaisen pizzan salaisuuden. Huomasimme, että hyvän pohjan tekemiseen
vaikuttaa enemmän tekotapa kuin itse aineet. Oheinen ohje on mielestämme
kaikkein lähinnä italialaisen pizzan pohjaa. Pyri noudattamaan ohjeen tekotapaa
tarkasti. Älä siis sotke aineita vain keskenään. Jos mieheni osaa tehdä tämän, osaat sinäkin. Mieheni on itseasiassa tullut pizza-mestariksi tämän pohjan myötä :)
Grillistä ja paistamisesta: meillä on kaasugrilli ja se toimii tosi hyvin, kun laitamme kaikki kolme poltinta päälle. Saamme sen siten 250 asteiseksi. Anopillani on valtavan suuri pyöreä pallomainen hiiligrilli, jolla vasta maukkaat grillipizzat paistuukin. Eli melkeinpä mikä vain grilli käy, kunhan sen saa tarpeeksi kuumaksi. Kannattaa paistaa pizzat pizzakiven päällä. Tällöin pohjasta tulee rapea, kuin pizzauunissa paistettu.
7dl
vehnäjauhoja
½
pkt hiivaa
1
tl suolaa
loraus
oliiviöljyä
vettä
tunteella
täytä oman maun mukaa
tuoretta
basilikaa ja/tai rucolaa
- Sekoita hiiva lasissa pieneen kädenlämpöiseen vesitilkkaan (noin 1dl).
- Mittaa jauhot ja kaada ne vuoreksi suureen kulhoon (tai jos haluat, niin pöydälle)
- Kaiva keskelle kuoppa ja lisää siihen suola.
- Kaada kuoppaan hiivavesiseos.
- Ala vaivata taikinaa lisäten vähän haaleaa vettä, niin kauan kunnes taikina on pehmeää.
- Lisää loraus oliiviöljyä ja vaivaa vielä hetki.
- Puristele taikinaa kovasti molemmilla käsillä ja vaivaa vielä hetki. Tee sitten taikinasta pallo, peitä kulho leivinliinalla ja aseta lämpimään vedottomaan paikkaan kohoamaan ainakin pariksi tunniksi.
- Vaivaa tämän jälkeen vielä hetki ja jaa taikina kahtia. Kaulitse pohjat ohuiksi jauhojen avulla omille pelleilleen.
- Täytä oman maun mukaan!
- Paista GRILLISSÄ pizzakiven päällä tai UUNISSA 250 asteessa 10-15 min tai kunnes mozzarella alkaa ruskistua.
- Valmiin pitsan päälle voit heitellä vaikka tuoretta basilikaa, korianteria tai rucolaa pizzan maun mukaan.
- Juomasuositus: kylmä lager-olut
,,
Tonnikala, sieni, mozzarella
Kana, punasipuli, aurajuusto, mozzarella
Chorizo, chili, lime, korianteri
Prosciutto, sieni, mozzarella, rucola
Grillaaminen on aluksi pelottavaa, mutta yllättävän helppoa, kun vaan uskaltautuu kokeilemaan :) Maukkaita herkkuhetkiä ja hauskaa grillikesää kaikille!
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia