Flank stake
sunnuntai, toukokuuta 28, 2017
Johan oli taas lauantai!
Jouduimme viemään vanhimman lapsemme Peijaksen sairaalaan päivystykseen. Sillä yhtäkkiä eilen turposi varvas ja tuli kuumetta. Illalla varpaasta pursui mätää ja se oli tulipunainen ja kuuma. Puna levisi illan mittaan jalkaan päin....
Tottakai meillä oli myös samaan aikaan kamala kiire keskimmäisemme kilpatanssikisoihin. Joten vanhin jäi Peijakseen sitten yksinään. Mieheni vei minut ja tyttäremme kisoihin Helsingin Urheilutalolle, sen jälkeen nuorimmaisemme kaverin synttäreille ja sieltä sitten vanhimman seuraksi Peijakseen. Tyypillisesti kaikki yhtäaikaa päällekäin!
No mutta kaikki meni hyvin! Vanhin sai antibioottikuurin, nuorimmalla oli kivaa synttäreillä ja keskimmäisemme voitti parinsa kanssa pronssia.
Palatessamme kaikilla oli huutava nälkä, joten tulimme kotiin kaupan kautta Flank stake mukanamme. Flank steakin valmistaminen kannattaisi aloittaa marinoimalla, mutta nyt emme sitä ehtineet tehdä.
Marinadiin voi laittaa esimerkiksi
öljyä
suolaa
pippuria
valkosipulia
timjamia tai muita yrttejä
Voit kokeilla heitellä mukaan myös
soijaa
inkivääriä
chiliä
Monesti survaisen marinadin tehosekoittimella, jolloin maut yhdistyvät ja siirtyvät tasaisesti lihaan. Heitän lihan ja marinadin Ikean suureen pakastepussiin ja pyörittelen menemään. Flank steakille riittää ihan hyvin 1–2 tunnin marinointi. Koska emme ehtineet marinoida lihaa lainkaan, teimme Chimicurri-kastikkeen levitettäväksi grillatun lihan päälle.
Chimichurri-marinadikastike (tätä ei tarvitse survaista tehosekoittimella, tulee kauniimpi)
4 valkosipulin kynttä
2-3 punaista chiliä
1 kevätsipuli
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 dl oliiviöljyä
3/4 dl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Ruskista pinta kuumassa grillissä niin, että pinta saa hyvän värin. Anna kypsyä pienemmällä lämmöllä noin 5min (lihan sisälämpö 55astetta). Varo ettei liha mene liian kypsäksi, sillä Flank stakesta tulee tällöin sitkeä. Liha saa olla hyvän punainen sisältä.
Marinadiin voi laittaa esimerkiksi
öljyä
suolaa
pippuria
valkosipulia
timjamia tai muita yrttejä
Voit kokeilla heitellä mukaan myös
soijaa
inkivääriä
chiliä
Monesti survaisen marinadin tehosekoittimella, jolloin maut yhdistyvät ja siirtyvät tasaisesti lihaan. Heitän lihan ja marinadin Ikean suureen pakastepussiin ja pyörittelen menemään. Flank steakille riittää ihan hyvin 1–2 tunnin marinointi. Koska emme ehtineet marinoida lihaa lainkaan, teimme Chimicurri-kastikkeen levitettäväksi grillatun lihan päälle.
Chimichurri-marinadikastike (tätä ei tarvitse survaista tehosekoittimella, tulee kauniimpi)
4 valkosipulin kynttä
2-3 punaista chiliä
1 kevätsipuli
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 dl oliiviöljyä
3/4 dl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Ruskista pinta kuumassa grillissä niin, että pinta saa hyvän värin. Anna kypsyä pienemmällä lämmöllä noin 5min (lihan sisälämpö 55astetta). Varo ettei liha mene liian kypsäksi, sillä Flank stakesta tulee tällöin sitkeä. Liha saa olla hyvän punainen sisältä.
Tarjoa esimerkiksi grillattujen kasvisten ja raikkaan salaatin kanssa.
Ihanaa viimeistä kouluviikkoa kaikille!
Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla
Ihanaa viimeistä kouluviikkoa kaikille!
Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla
0 kommenttia