PPP eli Pinaatti-pekoni pasta
maanantaina, toukokuuta 29, 2017Kun kysyn mitä ruokaa tekisin, lapset huutavat "Tee PPP:tä!". Tämä on perheeni vakio pasta. OMG! Siis niin hyvää! Siihen tulee meillä himo. Söimme sitä juuri. Se valmistuukin niin hetkessä. Käytännössä siihen menee vain pastan keittoaika. Voitte varmaan taas arvata kuinka nälkä meillä oli tullessamme 20.00 tienoolla kotiin. Olimme syöneet viimeksi lounaalla. Ei siinä kauaa jaksa ruokaa enää odotella...
Ensimmäisen kerran söin tätä ystävättäreni luona, joka oli saanut ohjeen miehensä kaverilta, joka taasen oli oppinut pastan teon Kiinassa asuessaan paikalliselta ystävältään. Rakastuin pastaan ensimaistamisella!
PPP eli PINAATTI-PEKONI PASTA
6 hengelle
2 pakettia pekonia
2 pakastepussia hienonnettua pinaattia
1 pussi (500g) Fetuccine tai Tagliatelle pastaa
4dl ruokakermaa (10%)
1 tl suolaa
1rkl mustapippuria
muna
Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu heitä pastat veteen ja laita kello soimaan kun valmis. Älä keitä liian kypsäksi, sillä silloin ruoka jämähtää köntsäksi.
Leikkele pasta pieneksi suureen pannuun. (Itse leikkelen pekonit saksilla ja poistan sitten vaan kaikki muovit pannusta. Näin en likaa käsiä enkä leikkuualustakaan)
Paista mahdollisimman kypsäksi.
Lisää pinaatit ja kermat pekonin joukkoon. Hämmentele pinaatin sulaessa. Kun pinaatti on sulanut lisää 1tl suolaa ja 1 rkl mustapippuria.
Kun pasta on valmis, kaada vesi pois ja pastat kastikkeen joukkoon. Sekoita.
Lisää muna. Sekoita lieden lämmöllä muna pastan joukkoon ja anna hieman vetäytyä.
Näin se pasta on Valmis!
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia