Tomaattisalsa

sunnuntai, tammikuuta 07, 2018

Söimme eilen tätä raikasta tomaattisalaattia Focaccian kaverina lauantain perheillallisemme alkupalana. Meillä on tapana aina lauantaisin tehdä hyvää ruokaa ja syödä sitä yhdessä perheen kanssa hartaasti ja pitkään mukavia keskustellen. Viikkomme ovat niin kiireisiä kaikilla, että iltatee 21-22 aikaan on ainoa hetki, jolloin kuulemme kuinka kenenkin päivä on mennyt.

Tämä kannattaa tehdä hyvissä ajoin, vaikka ihan ensimmäisenä ruokalajina, kun alat tekemään illan muuta ruokaa. Näin se ehtii tekeytyä.


MARINOITU TOMAATTISALAATTI

4 tomaattia
2 valkosipunlinkynttä
reippaasti tuoratta basilikaa silputtuna
1-2 tl kuivattua chiliä hippusina (ei jauheena)
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa

1. Leikkele pestyt tomaatit kuutioiksi.Silppia tomaatin joukkoon paljon basilikaa.
2. Kaada oliiviöljyä kuppiin. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne oliiviöljyyn. Sekoita joukkoon myös chili. Kumoa öljy tomaatin ja basilikan joukkoon ja sekoittele niin, että öljy, valkosipuli ja chili menee kaikkialle tasaisesti.
3. Aseta jääkaappiin tekeytymään ainakinn tunniksi.

Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia