Focaccia
sunnuntai, tammikuuta 07, 2018Pyöräytin eilen Focaccian. Teki ihan hulluna mieli herkutella sillä! Dippailimme sitä sitten oliiviöljyn ja balsamicon sekotelmaan sekä nautimme samalla alkupalasalaatin,
Tomaattisalsan. OHJE TÄÄLLÄ
Focaccian ohje on helppo ja nopea. Voit laittaa sen kädenkäänteessä tuleutumaan. Ja sillä välin kun taikina kohoaa, ehdit tehdä muun ruoan. Alempana on myös Gluteenito ohje 😊👍
FOCACCIA
50g hiivaa
1 tl suolaa
3,5 dl vettä
7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
pinnalle sormisuolaa, tuoretta rosmariinia ja mustia oliiveja.
1. Liota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja jätä kohoamaan liinan alle noin 20minuutiksi.
2. Levitä taikin pellille joko taputtelemalla tai kaulimalla. Voitele pinta oliiviöljyllä. Koristele oliiveilla ja rosmariinilla. Ripottele päälle sormisuolaa hippuselllinen.
3. Paista 225 asteessa kullanruskeaksi (kiertoilmassa 20astetta vähemmän).
Tarjoa oliiviöljyn ja balsamicon kanssa. Niin herkkua! 😊
GLUTEENINEN FOCACCIA
4dl vettä
1ps (11g) kuivahiivaa
1tl suolaa
5 1/2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1/2 dl oliiviöljyä
Pinnalle: oliiviöljyä, sormisuolaa, tuoretta rosmariinia, oliivia
1. Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää jathoja taikinaan samalla alusten sitä. Lisää öljy ihan viimeiseksi ja alusta vähän lisää.
2. Öljyä uunipellillä oleva leivinpaperi. Kumoa taikina pellille ja pinele se litteäksi. Kohota taikinaa kankaan alla 40min.
3. Painele kohonneen leivän pintaan oliivit ja rosmariinit. Ripottele sormisuolaa päälle. Lorauttele myös sopivasti oliiviöljyä leivän pinnalle.
4. Paista leipää 225 asteessa noin 30min. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.
Dippaile tätäkin oliiviöljy, balsamico, sormisuola -sekotelmaan. Herkullista italialaista hetkeä 😋
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia