Coletten Krepit
sunnuntai, tammikuuta 07, 2018Tyttäreni (10v) sai lauantaina päättää ja toteuttaa jälkiruokamme. Hän halusi tehdä Colletten Kreppejä Rottatouille -elokuvasta. Meillä on elokuvan keittokirja ja tämä ohje on siitä. Ohje on niin helppo, että lapsikin onnistuu 😉. Tyttäreni oppi kääntämään letut heittämällä ja mikäs sitä hauskempaa voisi ollakkaan 😊 Meillä on perheessä nyt uusi lettumestari!
COLLETTEN KREPIT (12kpl)
3 munaa
3,5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
2 rkl voisulaa
voita tai margariinia paistamiseen
1. Riko munat kannelliseen kulhoon ja vatkaa voimakkaasti rikki tasaiseksi.
2. Lisää aineet kulhoon luettelon järjestyksessä ja sekoita taikina sileäksi.
3. Pane kansi kulhon päälle ja kulho jääkaappiin vähintään 30minutiksi tai vaikka koko yöksi.
4. Paista halkaisijaltaan noin 20cm kokoisessa pannussa. Käytä paistamisessa voita tai margariinia. Mittaa taikinaa noin 0,5-0,75 dl yhteen kreppiin.
HUOM! Säädä paistolämpötilaa, jos krepit ruskistuvat liian hitaasti tai nopeasti.
TÄYTTEITÄ
1. Hillo ja helposti levittyvä maustamaton tuorejuusto
2. Suklaalastut ja banaaniviipaleet
3. Jäätelö ja pähkivoi
Soitellaan ja laulellaan pian taas!
Salla
0 kommenttia