Pasta alla Puttanesca
sunnuntai, helmikuuta 25, 2018Pasta alla Puttanesca on pasta "katutytön tapaan". Sain pastainspiraation Tukholmasta. Kävimme siellä viime viikolla nimittäin syömässä Åhlensin ylimmän kerroksen italialaisessa ravintolassa. Ruotsalaisen julkkiskokki Paolo Robertonin ravintolassa on sekä pizzeria, spaghetteria, leipäkauppa, gelateria että espressobaari. Napolilainen pizza on piakan juttu (OMG miten hyvää se on!) ja kaikki raaka-aineet tulevat 100% Italiasta. Kesällä voi syödä myös kattoterassilla. Paikan innoittamana oli siis ihan pakko tehdä toissapäivänä ensimmäistä kertaa tätä pastaa ja kaikki meni. Lapset tykkäsivät siitä ihan hulluna! Teimme siis pekoniversion kala-allergisten takia.
PASTA ALLA PUTTANESCA
viidelle
400g pastaa
1pikkupurkki kapriksia
2 tölkkiä kaltattuja tomaatteja
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 dl oliiviöljyä
6-7 sardellifileetä (tai 2 pkt pekonia pieneksi silputtuna ja rapeaksi paistettuna)
100g mustia kivettömiä oliiveja
1 tl oreganoa
ripaus chiliä, jos haluat
1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. (Ja paista pekoni, jos teet sen version)
2. Silppua valkosipuli.
3. Kuumenna öljy ja kuullota valkosipuli (ja sardellifileet, jos valitsit sen version).
4. Lisää pienityt tomaatit, kun valkosipuli on pehmennyt (ja sarellit alkavat hajota).
5. Lisää oliivit, kaprikset ja oregano (ja chili, jos haluat). Anna kiehua, kunnes se on saostunut.
6. Yhdistä pasta ja kastike. Sekoita, kunnes pasta on kauttaaltaan kastikkeessa.
Tarjoa heti!
Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla
0 kommenttia