Italialainen Lasagne

sunnuntai, helmikuuta 25, 2018

Italiainspiraationi jatkuu. Tein juuri Lasagnea. Nyt yritin saada siitä sellaisen ravintola-version jota söin kerran ulkomailla. Se on pyörinyt mielessäni jo jonkin aikaa... Siinä pitää olla paljon maukasta juustoista valkokastiketta ja jauhelihan maustamisessa on käytettävä tuoreita yrttejä. Koostumus saa olla muhkea. Aidossa napolilaisessa Lasagnessa jauhelihasta tehdään pieniä lihapulia, jotka sitten ovat tomaattikastikkeessa. En nyt ryhtynyt kokeilemaan sitä kuitenkaan. Tein tavanomaisemman jauhelihakastikkeen. Tehdessäni maistelin kastikkeita ja etsin mieleni makumaisemaa. Onnistuin lopulta todella hyvin! Tuoreet yrtit sekä Pamegiano ja Ricotta juusto toivat aitoa italialaista makua ja koostumusta annokseen 😊 Ohjeen mausteet ovat varovaisia, eli maistele tehdessäsi, jotta saat täydelliset kastikkeet. Ne ovat sitten varmasti upeat yhdessä 👍




ITALIALAINEN LASAGNE
8 hengelle

Lasagnelevyjä

Jauhelihakastike 

2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä paistamiseen
800g jauhelihaa
2 tlk (á500g) tomaattimurskaa (minusta MUTTI on parasta)
1dl vettä (voit lorauttaa punaviiniäkin, jos sattuu olemaan vaikka jämä pullon pohjalla)
1 1/2 tl suolaa (mutta tarkista silti suola lopuksi ja lisää, jos liian vähän)
1tl mustapippuria rouhittuna
1/3-1/2 puskaa oreganoa (silppua suoraan puskasta saksilla)
1/3-1/2 puskaa timjamia (silppua suoraan puskasta saksilla)

Valkokastike

75g voita
1 1/5 dl vehnäjauhoja
1,5 l kevytmaitoa
1 tl suolaa
mustapippuria
200g Mozzarella-juustoraastetta (osan voit korvata Ricotta juustolla)
70g raastettua Parmigiano Reggiano -juustoa



1. Jauhelihakastike Pyöräytä sipulit ja valkosipuli pannulla ennen jauhelihan paistamista. Paista jauheliha kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Heitä joukkoon tomaattimurska ja silppua yrtit sekaan. Lisää vesi (tai viini). Anna kiehua noin 20min välillä hämmennellen. Tarkista maku ja lisää kaikkia mausteita tarpeen mukaan.

2. Valkokastike Sulata voi kattilassa ja lisää siihen jauhot. Kaada kattilaan osa maidosta. sekoita kokoajan vahvasti niin, että jauhot liukenevat maitoon. Kuumenna ja lisää loputkin maidot. Sekoita kokoajan. Lisää joukkoon juustot. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kokoajan niin, että juustot sulavat täysin. Tarkista suolan ja pippurin määrä. Lisää tarvittaessa. 



3. Voitele suuri vuoka ja kaada pohjalle ensin jauhelihakastike, sitten levyt, päälle valkokastike. Jatka kunnes kaikki käytetty niin, että päälimmäisenä kerroksena on valkokastike. Voit heitellä pinnalle vielä juustoraastetta jos haluat, mutta ei ole pakko.

4. Paista 200 asteessa 45-60min. Anna hetken vetäytyä ennen tarjoamista.




Herkullisia hetkiä!

Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia