Tonnikalapasta

keskiviikkona, helmikuuta 28, 2018

Olen nyt jo muutaman kuukauden ajan aina silloin tällöin  tehnyt tätä pastaa ja siitä on tullut meidän lasten uusi lemppariruoka. Maku ei todellakaan ole mikään lässy! Siinä on sen sijaan särmää ja vähän potkuakin (kun laittaa kunnolla mausteita) 😉  Kiva vaihtelu arkiruokiin. Kokeile ihmeessä!




TONNIKALAPASTA
kuudelle

Kastike

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
ölyä paistamiseen
1 tl paprikajauhetta
4 dl kermaa (minä käytän 15% ruokakermaa)
tilkka vettä

1-2 tl rouhittua mustapippuria
1-2 tl suolaa
1 tl cayennepippuria
2 rkl sitruunamehua (tuore tai purkki)
2 prk ranskankermaa
3 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 pieni purkki kapriksia
1/2 nippua tilliä hienonnettuna


Pasta
500 g pastaa
1/2 tl merisuolaa
vettä


1. Laita vettä isoon kattilaan ja mausta se merisuolalla.  Kun vesi kiehuu lisää pastat. Keitä pastapaketin ohjeen mukaan. Kaada vedet pois ja sitten suoraan kastikkeen joukkoon.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää paprikajauhe. Kaada joukkoon kerma ja tilkka vettä. Anna kiehua 15 minuuttia miedolla lämmöllä.

3. Kastikkeen kiehuessa mausta mustapippurilla, suolalla ja cayennepippurilla.

HUOM! Nyt on hyvä aika myös laittaa pasta kiehuvaan veteen niin pasta ja kastike valmistuvat samaan aikaan.

4. Purista joukkoon tuoreen sitruunan mehu tai suoraan purkista. Kun kastike on saostunut lisää vielä ranskankerma, tonnikala ja kaprikset ja tilli. Kiehauta (mutta älä keitä sitä enää) ja maista. Lisää mausteita tarvittaessa. Yhdistä pasta ja kastike. Nyt se on valmista syötäväksi. Nam! Tähän ruokaan tulee ihan himo! 😋

Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla


You Might Also Like

0 kommenttia