Mangokakku

keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2018

Tarjosin tätä kakkua viime sunnuntaina tyttäreni rippijuhlissa. Toki meillä ol myös perinteinen pullarinkilä, ja herrasväenpikkuleipiä sen keskellä.  Ensikertaa maistoin tätä kakkua mieheni isän 60v-juhlassa joulukuussa 2011. Kakku on juustokakkumainen, todella raikas eikä liian imelä. Olen tarjonnut tätä aikaisemmin esimerkiksi jouluaterian päätteeksi kahvin kaverina. Ajattelin, että näihin tyttäreni rippijuhliin tämä sopii erinomaisesti. Pystyin tekemään kakut valmiiksi jo edellisenä päivänä ja siten juhla-aamuna minulla jäi aikaa salaatin tekoon ja ruoan esillepanoon. Juhlavieraita saapui 43. Koska kahvilla oli myös pulla ja pikkuleivät, kakkuja tarvitsi tehdä kaksi. Ja ihan kaikki meni 😊 Olin kyllä tehnyt varmuudelta kakkuja 3, mutta sitä ei tarvittu.






MANGOKAKKU

Pohja
175g Digestive -keksejä
80g voita

Täyte
5 liivatetta
1 tlk mangoviipaleita sokeriliemessä
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g kevyttä ja maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl limetin mehua
½ dl appelsiini-mangotäysmehua

Pinta
3 liivatetta
3 dl appelsiini-mangotäysmehua

1. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
2. Hienonna keksit. Itse hakkaan niitä muovipussissa kaulimella.
        Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon.
        Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.

3. Pane täytteeseen tulevat liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
        Valuta ja soseuta mangoviipaleet.

4. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita mangosose, vaniljavaahto, tuorejuusto, sokeri,
        vanilliinisokeri ja limetin mehu.

5. Kuumenna täytteeseen tuleva appelsiini-mangomehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet.
        Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä juustoseoksen joukkoon hyvin sekoittaen.
        Levitä täyte keksipohjan päälle. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

6. Pane pintakerrokseen tulevat liivatteet pehmenemään kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Kuumenna 1 dl mehua ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Siirrä kattila pois levyltä. Sekoita joukkoon loput mehusta. Kaada seos hyytyneen juustokerroksen pinnalle erittäin varovasti.
Nyt kakku saa hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.

7. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.



Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia