Karitsaa Souvlaki -marinadissa

torstaina, maaliskuuta 29, 2018

Tänä pääsiäisenä meillä on, voisikohan sanoa, "välimerellisiä" makuja menussamme. Alkusalaattiksi teen Meze-salaatin. Pääruokana on Karitsan "nyrkkejä" (paahtopaistia)  Souvlaki -marinadissa, perunamuffinit ja Tsasiki. Jälkkärinä Sitruunarahkaa. Ketoilija voi vaihtaa perunatmuffinien tilalle paahdettuja kasviksia ja jälkkäriksi syödä vaikka marjoja sirtuunaisella tuorejuustokukkasella koristettuna.

Tässä on marinadin ohje. Laitoin juuri Karitsan nyrkit muhinoimaan marinaadiinsa. Tein tämän nyt vain kaksinkertaisena, vaikka lihaa minulla on 2kg. Niin kuin kuvista näette, enempi olisi ollut jo liikaa...



SOUVLAKI -MARINADI

500g Katritsan paahtopaistia

1 1/2dl öljyä
1dl sitruunanmehua
1 valkosipulinkynsi
1tl jeeraa (juustokuminaa)
1/2tl suolaa
1/2 puskaa minttua hienonnettuna

Kuori valkosipulin kynsi ja purista sitruunat, jos käytätä tuoretta sitruunan mehua. Mittaa öljy, suola ja jeera, saksi minttukin suoraan samaan kulhoon. Pyöräytä marinadin aineet sauvasekoittimella ja kaada lihan joukkoon. Ikean sulkeutuvat pakastinpussit ovat ihan parhaita marinointiin.

Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti. Mutta jos vain on aikaa, niin liha voi marinoitua useamman tunninkin tai jopa laittaa muhinoimaan edellisenä päivänä. Pyörittele lihoja pari kertaa marinoitumisen aikana.

Valmista liha joko grillaamalla kuumassa grillissä ahkerasti käännellen kunnes lihat ovat saaneet kauniin värin ja kypsyneet. Voit myös paistaa pannulla nyrkkien pinnat kiinni ja sen jälkeen siirtää uunipellille kypsymään loppuun. Lampaanlihan voi halutessaan jättää sisältä punertavaksi eli lihan sisälämpötilan tulee olla tuolloin 55-60 asteinen.





Ihanan herkullista pääsiäistä kaikille! 🐥🐣🐤

Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia