Perunamuffinit
perjantaina, maaliskuuta 30, 2018Tämä on kiva ja vähän erilainen lisuke pääruoan osana. Erittäin herkullinen! Voit tehdä "perunamuffinit" jo edellisenä päivänä maustumaan jääkaappiin ja paistaa juuri ennen tarjoilua.
PERUNAMUFFINIT
10 hengelle
2kg perunaa (Kiinteää, jos haluaa rakeisempia muffineja)
2 valkosipulinkynttä
200g voita
puska hienonnettua ruohosipulia
puska hienonnettua persiljaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
hieman maitoa (jos tarve)
1. Kuori ja puolita perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.
Murskaa perunat (sose saa jäädä karheaksi). Minulla oli näissä kiinteä, vähän jauhoinen peruna, ja massasta tuli aivan muussia. Eli kiinteällä perunalla saat karheamman massan. (Lisää maitoa hieman, jos tarve).
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
3. Sulata pannulla voi ja lisää joukkoon valkosipuli, silputut ruohosipulit sekä persiljat. Anna pehmentyä hetken kokoajan sekoitellen. Kaada valkosipuliyrttivoi perunamurskaan ja sotke.
4. Annostele massa vuokiin pursittamalla tai lusikalla. Voit toki myös tehdä taikinasta levyn uunipellille leivinpaperin päälle, josta paistettuasi annostelet kauniisti lautaselle esim. muottia apuna käyttäen.
Tähän asti, eli paistoa vaille valmiiksi jääkaappiin, voit tehdä etukäteen aamulla tai vaikka edellisenä päivänä.
Lämmitä muffinit ennen tarjoilua 200 asteisessa uunissa kuumiksi. Pinta saa hieman ruskettua.
Herkullisia hetkiä!
Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla
0 kommenttia