Quiche Lorraine -pohja x4
sunnuntai, helmikuuta 23, 2020Tässä on hyviä eri ruokavalioihin sopivia pohjia Quiche -piirakoille. Voit täyttää makusi mukaan miten haluat. Lämmitä uuni 220 tai 225 asteeseen pohjan mukaan.
RANSKALAINEN QUICHE -POHJA
100g voita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3 rkl vettä
GLUTEENITON POHJA
2,75dl kaurajauhoa
1,25dl perunajauhoa
1/2 tl suolaa
2-4 rkl vettä
1. Sekoita suola jauhoihin.
2. Yhdistä jauhot ja huoneenlämpöinen voi.
3. Lisää vesi notkistamaan taikinaa.
4. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuokaan pohjalle ja reunoille. Voit kastella sormiasi vesitilkassa, jotta taikina ei tarttuisi sormiisi.
5. Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10min uunissa ilman täytettä. Ota jäähtymään hetkeksi. Täytä haluamallasi tavalla ja paista noin 30-45min, kunnes täyte on hyytynyt. Paistoaika riippuu täytteestä.
KETOGEENINEN POHJA
5dl mantelijauhoa
1,5 rkl psylliumia
3/4 tl suolaa
3/4 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
1. Mittaa mantelijauho, psyllium ja suola kulhoon. Sekoita joukkoon vesi ja öljy. Itse käytän sekoittamiseen vatkainta.
2. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja päälle.
3. Esipaista 220 asteessa 10min.
4. Täytä haluamallasi tavalla ja paista 30-45min, kunnes täyte on hyytynyt.
HERKULLINEN TAVISPOHJA
3dl vehnäjauhoja (tai osa kaurahiutaleita tms.)
1/2tl suolaa
1dl kermaviiliä
1dl öljyä
1tl leivinjauhetta
1. Sekoita aineet keskenään.
2. Levitä voidellulle piirakkapohjalle.
3. Täytä haluamallasi tavalla.
4. Paista 220 asteessa noin 30min.
Herkullisia Quiche-hetkiä!
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia