Kesäkurpitsalasagne

keskiviikkona, tammikuuta 08, 2020

Aivan mahtava ruoka! Nopea tehdä ja maukas. Nyt kun olen aloittanut tämän VHH -ruokavalion noudattamisen, huomasin ilokseni, että tämäkin perheeni suosikki sopii minulle. En ollut ajatellut sitä aikaisemmin. Tämä käy KETO -ruokailijallekin. Jos vaihdat jauhelihan Härkikeen, niin sopii kasvissyöjällekin.



KESÄKURPITSALASAGNE
4 henkilölle

400g jauhelihaa (Härkistä kasvissyöjälle)
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 lihaliemikuutio (kasvisliemikuutio)
1 prk tomaattimurskaa
1 rs kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria, sokeria (tai ketosokeria)
2 kesäkurpitsaa

öljyä paistamiseen
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
2dl juustoraastetta

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne suuressa paistinpannussa öljyssä pehmeiksi. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit.
2. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
3. Lisää tomaattimurska ja lihaliemikuutio pippuri ja ripaus sokeria. Anna hautua ja paksuuntua.
4. Maista. Lisää suolaa, jos tarve.
5. Huuhtele kesäkurpitsat ja poista päädyt. Leikkaa pituussuunnassa ½ cm paksuiksi levyiksi.
6. Öljyä vuoka ja lisää ensin pohjalle kastiketta, sitten kesäkurpitsaa lasagnen tavoin kerroksittain. Jatka kunnes kaikki on vuoassa. Lisää lopuksi päälle tuorejuusto ja juustoraaste.
7. Paista 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja kesäkurpitsat pehmenneet.

You Might Also Like

0 kommenttia