Jambalaya

sunnuntai, syyskuuta 13, 2020

Perheemme rakastaa Paellaa ja sen tekemistä. Se valmistuu niin ihanasti samalla kun keskustelemme niitä näitä ystävien ja perheen kanssa.  Tämä ihana luisianalainen Jambalaya valmistuu samaan tapaan paellapannulla, mutta on makumaailmaltaan aivan erilainen tomaatteineen ja tulisuuksineen. Ja tosiaan tajusin, että ruoasta tulisi kauniimpi, jos osan tomaateista lisää vasta ihan lopuksi (lisäsin sen tähän reseptiini). Myöskään emme saaneet lähikaupasta suuria rapuja, jotka toisivat annokseen näyttävyyttä, joten suurimmilla katkiksilla nyt mentiin. Kaveriksi tälle ruoalle sopii raikkaan ryhdikäs Pinot Noir -viini tai hieman jäännössokerinen Rosee ja alkupalaksi Luisianan Ceviche, jonka ohjeen näet TÄSTÄ.

P.S. En muistanut heittää persiljoita ruoan päälle ennen kuvan ottamista. Tajusin sen vasta jälkeenpäin ja sitten olikin jo liian myöhäistä 😂 En ehtinyt vetää kameraa esille. Ruoka oli jo hävinnyt. Tästä annoksesta riitti viidelle. Mitään ei jäänyt.



JAMBALAYA
neljälle-viidelle

3 valkosipulinkynttä
500 g kirsikkatomaatteja
1 punainen chili
150 g chorizomakkaraa
800 g broilerin paistileikettä
3 rkl öljyä
2 dl pitkäjyväistä riisiä
2 rkl tomaattipyreetä
noin 6 dl kanalientä
1 laakerinlehti
3 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
1 tl cayennenpippuria
2 tl savupaprikajauhetta
300 g sulatettuja kuningaskatkarapuja tai isoja kuorittuja katkaravun pyrstöjä
1 sitruunan mehu
1/2 puska hienonnettua lehtipersiljaa


1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Huuhtele chili, leikkaa puoliksi, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi chorizo. Leikkaa broilerin paistileikepalat kahteen osaan.

2. Valmista kanaliemi.

3. Kuumenna pannulla. Lisää chorizoviipaleet ja paista pari minuuttia niin, että chorizoista alkaa irtoamaan rasvaa. Lisää broileri. Paistele käännellen noin 10 minuuttia.

4. Lisää riisi, tomaattipyree ja valkosipulinkynnet. Paista sekoitellen pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

5. Lisää chilit, puolet tomaateista, laakerinlehti, timjami, cayennenpippuri, savupaprikajauhe sekä tarvittava määrä. Kun kanaliemi alkaa olla imeytynyt riiseihin lisää sitä joitain kauhallisia. Jatka tätä. Eli paista sekoitellen ja kanalientä lisäillen (seos ei saa kuivua liikaa) noin 20 minuuttia, kunnes broileri on lähes kypsää. 

6. Lisää ravut sekä loput tomaatit ja jatka kypsentämistä vielä 5–10 minuuttia, kunnes ravut ovat kypsiä. Purista joukkoon sitruunan mehu ja hienonna päälle lehtipersiljaa.



Soittellaan ja laulellaan pian!
Salla


You Might Also Like

0 kommenttia