Luisianan Ceviche

sunnuntai, syyskuuta 13, 2020

Tänä lauantaina halusin kokeilla uusia makuja. Tein tämän Luisianan Ceviche -alkupalan tekeytymään jääkaappiin ennen kuin  lähdimme piipahtamaan muotinäytöksessä katsastamassa syysmuodin uusia tuulia. Tämä herkullinen alkupala vaatii muutaman tunnin muhumisajan, jotta se kirpeän, tulisen, makean ja suolaisen maut sulautuvat toisiinsa. Raikkaan ryhdikäs Pinot Noir ja kylmä samea belgialainen vehnäolut sopivat erinomaisesti alkupalan kaveriksi. Pääruokana Cevichen kanssa sopii tulinen Jambalaya. Ohje TÄÄLLÄ.



LUISIANAN CEVICHE

1 prk (280 g) mustapapuja suolaliemessä
2 nektariinia
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
1 dl hienonnettua minttua

Cevicheliemi:

1/2 sitruunan menu
1 limen mehu
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä


Louisianakastike:

1 dl majoneesia
2 tl tabascoa
1 limen mehu


Lisäksi:

2 cosmopolitan salaatti
1 dl raastettua parmesaania


1. Kaada pavut lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä valumaan.

2. Pese nektariinit. Leikkaa ne puoliksi, poista kivet ja leikkele pieniksi kuutioiksi. 

3. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valko­sipulinkynsi. Halkaise pesty chili ja poista siemenet, leikkaa pieniksi kuutioiksi.

4. Sekoita mustapavut, nektariinikuutiot, punasipulit, valkosipulit ja chilit kulhossa keskenään. Leikkele saksilla minttu joukkoon. Sekoita.

5. Tee Cevicheliemi. Sekoita kulhossa sitruunan- ja limen ­mehut. Lisää sokeri, suola ja oliiviöljy. Kaada papusalaatin joukkoon. Sekoita. Siirrä jääkaappiin muhimaan.

6. Sekoita Lousianakastikkeen ainekset keskenään kulhossa. Siirrä jääkaappiin muhimaan.

7. Huuhtele salaatinlehdet ja aseta ne laakealle vadille. Nostele salaatin päälle ­papucevicheä. Valuta päälle Luisianakastiketta. Raasta pinnalle reilusti parmesaania.


Hyvää ruokahalua!




Soitellaan ja laulellaan taas!

Salla

You Might Also Like

0 kommenttia