Himokana
torstaina, syyskuuta 10, 2020Tämän ihanan arkiruoan perheesemme toi tyttäremme, joka nyt poikakaverin kuvioon tulemisen seurauksena on alkanut kokkailemaan kotona. Se on minusta ihanaa. Välillä nimittäin mulla loppuu aika. Hänen kokkailut on siis suuri apu minulle. Mielelläni ostelen aineet hälle valmiiksi ja istun sitten iltapimeällä töiden jälkeen suoraan pöytään 😁
Silloin kun tyttäreni teki tätä ensimmäisen kerran, tähän tuli kaikilla niin kova himo, että meille vanhemmille ruokaa ei jäänyt lainkaan. Sitä piti sitten tehdä heti seuraavana päivänä lisää. Ja siis tajuttoman hyväähän se oli! Myöskin ihanan helppo sekä nopea tehdä muutamasta raaka-aineesta, joita on melkeinpä aina kotona. Kanat ja kermat vaan joudun yleensä ostamaan ostamaan 😀👍
HIMOKANA
Neljälle
n. 500 g broilerin sisäfileetä tai filettä leikeltynä pienemmäksi
4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 shalottisipulia tai 1 keltasipuli (punasipulikin käy)
3/4 dl tomaattipyreetä
4,5 rkl soijakastiketta
3 dl 10% kermaa
Riisiä
Mahdollisesti koristeluun jotain vihreää versoa.
1. Silppua sipulit.
2. Mittaa paistinpannulle 4 rkl voita ja oliiviöljy. Paista broilerin lihoja noin 5 minuuttia joka puolelta, käännellen. Nostele lihat lautaselle odottamaan.
3. Lisää pannulla olevaan rasvaan sipulit ja kuullota hetki. Sipuli ei saa palaa!
4. Mittaa pannulle tomaattipyree ja sekoita kunnolla. Lisää soijakastike ja sekoita. Lopulta kaada joukkoon kerma ja sekoita kastike tasaiseksi.
5. Lisää kastikkeeseen esipaistetut lihat ja niistä mahdollisesti irronnut neste. Anna seoksen kuplia kiltisti vajaa 10minuuttia. Voit testata kypsyyttä leikkaamalla paksuimman lihan. Kun broileri on kypsää, sammuta liesi.
Tarjoa jonkun itämaisen riisin kanssa. Voit koristella jollain vihreällä versolla annoksen, jos haluat.
Hyvää ruokahalua!
Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla
0 kommenttia