Kanttarellirisotto
sunnuntai, elokuuta 30, 2020Viikko sitten perjantaina olin mieheni kanssa kaksistaan rentoutumassa Långvikin kylpylässä. Ihana paikka. Niin rauhallinen kylpyläosasto, ihania saunoja ja poreammeita. Illallisella valitsimme keittiömestarin parhaan maistelumenun viineineen. Uu, miten herkullista kaikki oli!
Päällimmäisenä meille jäi mieleen kanttarellirisotto. Sen parmesaanin ja hennon kanttarellin liitto oli tajuttoman hyvää. Meidän oli pakko heti yrittää tehdä samaa. Lauantaina hankimme siis ainekset illallista varten. Maku oli muistissa vielä niin hyvin. Risottosta tuli todella hyvää! Aivan yhtä herkullista. Lapsetkin rakastuivat ruokaan. Suosittelen kokeilemaan. Kaveriksi sopii erinomaisesti raikas valkoviini, erimerkiksi Pinot Grigio. Minulla sattui olemaan italialainen Ti Amo -viini ja se sopi erinomaisesti 👌
KANTTARELLIRISOTTO
1 l kanalientä
1 rkl öljyä
400g risottoriisiä
3 kpl shalottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl valkoviiniä
100 g parmesaania
70 g voita
rouhittua mustapippuri
1 rkl öljyä
400g risottoriisiä
3 kpl shalottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl valkoviiniä
100 g parmesaania
70 g voita
rouhittua mustapippuri
500g kanttarellejä
50g voita
1. Silppua kaikki sipulit ja valkosipulit hienoksi ja kuullota tilkassa oliiviöljyä. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista hetken aikaa.
2. Kaada valkoviini riisin sekaan ja sekoita. Keitä valkoviini melkein kokonaan kasaan ja ala lisäämään kanalientä vähitellen riisin sekaan kokoajan sekoitellen.
3. Puhdista kanttarellit. Leikkele ne pienemmiksi, jos sienet ovat todella suuria. Paista erillisellä pannulla voissa.
4. Kun riisi rupeaa olemaan kypsää nosta risotto liedeltä ja lisää voi ja raastettu parmesaani. Sekoita varovasti. Anna hautua vielä 2-3 minuuttia. Maista. Aseta sienet risottoannoksen päälle ja tarjoile!
Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla
0 kommenttia