Syysbroileri
lauantaina, lokakuuta 17, 2020Sää kylmenee ja raikastuu, maisema muuttuu punaiseksi ja keltaiseksi, illat pimenee, sytytellään kynttilöitä, vietetään aikaa perheen ja ystävien kesken sisällä lämpimässä hyvää ruokaa syöden. Tässä ihanassa ruoassa yhdistyy Smetanan happamuus makeiden paprikoiden kanssa. Niin koukuttava yhdistelmä. Sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Tästä ei yleensä jää mitään jäljelle. Lapsetkin rakastavat tätä "very cozy -foodia" 😋
SYYSBROILERI
Kuudelle
1 kg broilerin filettä
2 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 isoa sipulia kuutioituna
(3 valkosipulin kynttä)
3 dl kanalientä (1 kuutio 5dl vettä)
100 g tomaattipyrettä
1,5 rkl sokeria
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
500 g Smetanaa (Creme Fraichea)
(1/2 puska persiljaa leikattuna)
1. Tee kanaliemi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Suikaloi paprikat ja sipulit. Kuullota ne pannussa. Valkosipuli on suluissa, koska itse en voi syödä valkosipulia opetuspäivinä ja onnekseni tämä ruoka maistuu erinomaiselle ilman sitäkin.
3. Lisää joukkoon kanaliemi, tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, puolet persiljasta, smetana ja sekoita. Anna makujen sekoittua hiljalleen poristen noin 5 minuuttia.
Muuten, jos sinulla ei ole persiljaa, niin ei haittaa.
4. Paista broilerit pannulla, niin että ne saa kauniin värin. Ne kypsyvät loppuun uunissa.
5. Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike päälle. Laita uuniin 175 asteeseen 30 minuutiksi.
Tarjoile riisin kanssa 😋
Soitellaan ja laulellaan,
Salla
0 kommenttia