Chicken Paillard
sunnuntai, tammikuuta 19, 2025Kävimme viime kesänä Tellerissä syömässä. Se on melko uusi töölöläinen ravintola. Siellä tarjoillaan herkkuja, jotka ammentavat inspiraationsa New Yorkista, kulttuurien sulatusuunista. Lauri söi Tellerissä tämän herkullisen Chicken Paillard -annoksen. Sain maistaa sitä ja se oli niin hyvää, että maku jäi mieleeni kummittelemaan.
Nyt meistä tuntuu, että löysimme palaset kohdilleen. Tämän annoksen saaminen pöytään ei kestä kauan. Yksinkertainen ateria on hetkessä valmis ja näyttää todella upealta. Lisukkeena voit tarjota vaikkapa yrtein maustettua perunamuusia, kuten Tellerissäkin oli. Nam! Aivan kuin olisin ravintolassa!
CHICKEN PAILLARD 6:lle
6 broilerin rintafilettä
2dl vehnäjauhoa (gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta)
3 isoa munaa
5dl korppujauhoja (gluteenitonta korppujauhoa)
2,5 dl hienoksi raastettua Parmigiano Reggianoa
6 rkl hienoksi silputtua lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä paistamiseen
12 rkl voita
1 rosmariinin oksa
1 chili tai kuivattua chili-hiutaleita
2 valkosipulinkynttä, viipaloituna
Salaattia
Sitruunan mehua mausteeksi ja viipaleita koristeeksi
2 rkl kapriksia
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
1. Aseta broilerin rintafileet 2 muovikelmun väliin ja hakkaa tasaiseksi noin 2cm paksuiseksi pihviksi. Levitä jauhot leveään matalaan kulhoon tai piirakkavuokaan. Vatkaa munat toisessa leveässä matalassa kulhossa. Sekoita kolmannessa kulhossa korppujauhot, Parmigiano Reggiano ja 3 ruokalusikallista persiljaa.
2. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Upota jauhoihin, sitten munaan, sitten korppujauhoon ja taputtele, jotta murut tarttuvat kiinni. Kuumenna paistinpannua kuumaksi. Livauta oliiviöljyä pannulle niin, että öljy leviää kaikkialle.
3. Paista broilerin rintafileitä painellen varovasti noin 3 minuuttia ja lisää sitten yksi ruokalusikallinen voita pannuun. Jatka kypsentämistä, kunnes alapinnat ovat kullanruskeita noin 1min. Vähennä lämpöä keskitasolle, käännä kanapihvi ja paista uudelleen, kunnes se on kullanruskea noin 2–3 minuuttia. Siirrä pihvit uunipellille, peitä foliolla ja pidä lämpimänä.
4. Pihvien paiston jälkeen palauta pesemätön pannut keskilämmölle ja lisää 1rkl oliiviöljyä, rosmariinin oksa ja chili pannulle ja anna ”kiehua” 30 sekuntia. Lisää puolet valkosipulista, sekoita muutama sekunti ja lisää sitten salaatti pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla ja kuullota varovasti hetki käännellen. Mausta puristamalla sitruunaa ja siirrä suurelle lämpimälle vadille. Asettele päälle broilerin fileepihvit, peitä foliolla ja pidä lämpimänä.
5. Pyyhi pannu ja palauta keskilämmölle. Lisää loput 10 ruokalusikallista voita ja keitä, kunnes se on ruskea ja tuoksuu pähkinämäiseltä. Ota pois lämmöltä, odota muutama sekunti ja lisää kaprikset, sitruunankuori ja loput 3 rkl persiljaa. Säädä suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Lusikoi ruskeaa voita ja kapriksia kanan ja vihannesten päälle.
0 kommenttia