Sitruunainen Cheesecake

sunnuntai, lokakuuta 09, 2016

Haipakka lauantai ja ihana sunnuntai!

Tänään oli ihana päivä! Pidimme pienen kotikonsertin edesmenneen laulaja Martti Talvelan kotona. Talvelan lapsen lapsen lapsi on viuluoppilaani. Tilaisuus oli erittäin onnistunut ja ihanan lämminhenkinen. Pienet musikanttimme soittivat upeasti!

Eilen, lauantaina, oli todellista haipakkaa menoa tuttuun tapaamme. Vietimme siis  poikamme 16v juhlaa sekä vielä kerran mieheni 40v juhlaa tälläkin kertaa erittäin miesmäisesti, mutta nyt October Festin merkeissä.

Heräsin aamulla noin klo 7.00 aikaan laittamaan hiuksiani. ja meikkaamaan. Kun kauneuspuoli oli valmis, aloin tekemään ruokia. Juustokakun, kakkupohjan ja perunat olin keittänyt jo edellisenä päivänä. Nyt oli enää loput tehtävänä ja ne piti tehdä ennen klo 12.00 (juhlat alkoivat vasta 16.00), sillä silloin meidän piti lähteä tyttäremme baletin avoimiin oviin. Ehdimme tehdä kaiken upeasti.





Juhlamme alkoi aikuisten kesken olutmaistelulla, jossa sai valita itselleen ruokajuomaksi mieleisimmän. Ruokana tarjosimme erilaisia makkaroita. Oli Bratwurstia originaalina ja chilillä maustettuna, lammasmakkaraa, Krakovan makkaraa, chorizo-tyyppistä makkaraa ja ihan myös hodarinakkeja hodareihin. Lisäksi oli Tzaziki-perunasalaatti, Coleslaw ja vihreä salaatti. Jottei tarjottavat olisi olleet pelkästään lihaisia oli meillä vielä Toast Skagen piste, jossa sai koodata haluamiaan Skageneita raputäytteellä tai /ja lohimössöllä.









Jälkkäriksi kahvin kanssa tarjottavaksi olin tehnyt juustokakun, sillä se on molempien sankarien herkku. Tein myös sukumme perinteisen suklaakakun.





Tämä juustokakku ei ole äklömakea vaan ihanan raikkaan makuinen. Mielestäni tämä vetää vertoja ja on ehkäpä parempaakin kuin perinteinen New Yorkkilainen juustokakku. Kakku ei myöskään kovin helposti mene pieleen ja on erittäin nopea tekoinen. Teen tämän yleensä juhlia edeltävänä päivänä, jolloin minulle jää juhlapäivänä aikaa muuhunkin :)


SITRUNAINEN CHEESECAKE

Pohja
150g             Digestive-keksejä
75g               voita


Täyte
4 dl               vispikermaa (vaahdota)
1 rkl              vanilliinisokeria
1 dl               sokeria
200g             maustamatonta tuorejuustoa
2dl                kermaviiliä
                  liivatetta
                  sitruunan raastettu kuori  (en välttämättä laita aina)
1                   sitruunan mehua (tämän puristan nyrkissäni suoraan pieneen kattilaan)

Päälle

Mansikoita tai muita marjoja tai ei mitään.

1.    Hienonna keksi, lisää sula voi ja sekoita.
2.    Laita pohjalle muovikelmu tai leivinpaperi ja kiinnitä irtoseinät.
3.    Aseta taikina täytekakkuvuokaan. Siirrä jääkaappiin.
4.    Aseta liivate kylmään veteen pehmenemään.
5.    Tee mössö tuorejuustosta, kermaviilistä ja sokereista ja vaahdota erikseen kermavaahto.
6.    Kuumenna sitruunan mehu ja aseta liivatteet sulamaan. Sekoita kokoajan. Jäähdytä hieman ja kaada ohuena nauhana seokseen samalla sekoittaen.
7.    Lisää kermavaahto ja kaada seos vuokaan. Aseta vähintään 4 tunniksi jääkaappiin jäähtymään. Tämän voi tehdä myös edellisenä päivänä.

Valmis!


Ihanat juhlat! Kiitos mukana olleille, sillä vieraat ne juhlan tekee :)

Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla


You Might Also Like

0 kommenttia