Suppilovahverokeitto

maanantaina, kesäkuuta 05, 2017

Tänään on kesälomani eka päivä. Kävimme aamulla jo tyttöjen kanssa nielunviljelyissä. Sataa vettä ja ulkona näyttää niin syksyiseltä... Siitä tulikin mieleeni tehdä lounaaksi tätä ihanaa keittoa. Tämä keitto on meidän lasten herkkuruoka. Kun heiltä kysyy mitä ruokaa he toivoisivat, vastaus on aina kuin yhdestä suusta ”Mummin ja Ukin Sienikeittoa”. 

Suppisikeitto tuli perheeseemme vanhalta kansakoulumökiltämme Heinäveden Petrumasta. Siellä oli nimittäin valtaisan tuottoisat sienimetsät, josta keräsimme suppiksia sankkokaupalla hirvikärpästen seassa kaikkina lapsuuteni vuosina. Mielestäni ei yhtään mukavoo hommoo! Kuivasimme sienet uunipeltien päällä saunassa säilöttäväksi lasipurkkeihin.



SUPPILOVAHVEROKEITTO

1l tuoreita tai pakastettuja suppilovahveroita tai kuivattuja mustatorvisieniä liotettuna pienessä vedessä

1 rkl voita
2 dl kermaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl sinihomejuustoa
2 kpl lihaliemikuutiota (1litra)
1 l vettä
1 tl sitruunamehua
4 rkl vehnäjauhoa (KETOsuurustus: 1rkl Psylliumia ja 2dl vettä)

persiljaa (tätä en muista ikinä ostaa, kuten en nytkään, mutta se ei haittaa)


1.Jos sinulla on kuivattuja sieniä, hienonna ne morttelissa ja laita likoamaan pieneen määrään vettä (liotan ne valmiiksi kattilassa niin, että vesi imeytyy niihin kokonaan).

Jos sinulla on tuoreita sieniä, pilko ne mahdollisimman pieneksi silpuksi ja haihduta neste pois pannulla.





2. Laita sienet kattilaan, jos ne eivät jo ole siinä. Lisää voi, paista hetki ja lisää kerma sekä puolet vedestä. Anna kiehahtaa.3. lisää lihaliemikuutiot ja homejuusto. Mausta tomaattipyreellä ja sitruunan mehulla.4. Liota jauhot kylmään veteen ja kaada seokseen. Kuumenna loput vedestä.5. Lisää kuumaa vettä pikkuhiljaa, jotta saat mieluisesi sakeuden keittoon. Koristele persiljalla.

You Might Also Like

0 kommenttia