Bruschetta
maanantaina, heinäkuuta 10, 2017
Kylläpä kuukausi Espanjassa hujahti nopeasti. Rakastan olla siellä! Voisin vaellella ruokakaupassa vaikka kuinka kauan, sillä sieltä löytyy vaikka mitä herkullista ja todella edullisesti. Koska olemme siellä aina niin kauan, teemme paljon ruokia kotona.
Tämä on todella helppo alkupala, joka valmistuu melkein itsestään samalla kun työskentelen pääruoan kimpussa. Lapsetkin ovat oppineet pitämään
tämän voimakkaasta valkosipulisuudesta. Tietysti valkosipulia voi laittaa
vähemmän, mutta me taidamme laittaa sitä vähän enemmän. Tätä tarjotaan useissa ravintoloissakin siellä, vaikka alkuperältään resepti taitaa olla italialainen.
4 annosta
3
tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
4 viipaletta maalaisleipää, patonkia tai ciabattaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
4 viipaletta maalaisleipää, patonkia tai ciabattaa
1. Pilko
tomaatti, sipuli, valkosipuli.
2. Paista
ne nopeasti oliiviöljyssä pannulla. Mausta mausteilla ja silputulla
basilikalla.
3. Paahda
viipaleet pannulla tai uunissa.
4. Hankaa
valkosipulia suoraan kynnestä leivän karhealle pinnalle.
5. Jaa
seos leiville ja tarjoa lämpimänä.
0 kommenttia