Chilibroilerin vartaita korianterikastikkeella
keskiviikkona, elokuuta 09, 2017
Grillasimme eilen Chilibroilerin vartaita höystettynä korianterikastikkeella ja lankkuperunoilla (voi myös tarjota riisin kera). Samalla hetkellä, kun olimme saaneet vartaat kypsiksi, kaasu loppui! Onneksi vasta siinä vaiheessa, eikä niin kuin viime vuonna. Siloin pizzat siirtyvät uuniin ja vauhdilla :)
Vartaat voi paistaa myös uunissa grillivastusten alla. Yleensä talvella teemme niin ja vastustamattoman hyvää tulee silti. Broilerit eivät myöskään tällä ohjeella tule liian Chilisiksi, mutta voit tehdä niistä tulisempiankin valitsemalla vahvempaa Chiliä makusi mukaan, jos haluat.
Tämä on myös erittäin hyvää treeniruokaa. Sopii minun ja mieheni tämän hetken treeniruokavalioon sekä erinomaisesti myös lastemme ruokintaan. Yksi heistä harrastaa nimittäin balettia oopperalla päivittäin, toinen kilpatanssia 4-6 kertaa viikossa ja kolmas bodaa salilla tiukan treeniohjelman mukaisesti. Jokainen siis tarvitsee proteiinia ja hiilihydraattia sekä kasviksia ja marjoja ja muita ravintoaineita päivittäin MELKOISEN PALJON energian saannin turvaamiseksi, jotta heidän normaali kasvu ei häiriinny. Kun nuorimmaiseni aloitti Oopperan balettikoulussa, ensimmäinen asia, mikä meille vanhemmille opetettiin, oli nuoren tanssijan/urheilijan ravitsemus. Heidän kehoa kuormitetaan niin paljon, että meidän vanhempien on oltava tarkkana, jotta oikeaa ruokaa tulee oikea määrä. Näin kroppa pääsee kehittymään toivottua vauhtia, sekä myös pääsee oikealla ravinnolla palautumaan uutta koitosta varten.
Vartaat voi paistaa myös uunissa grillivastusten alla. Yleensä talvella teemme niin ja vastustamattoman hyvää tulee silti. Broilerit eivät myöskään tällä ohjeella tule liian Chilisiksi, mutta voit tehdä niistä tulisempiankin valitsemalla vahvempaa Chiliä makusi mukaan, jos haluat.
Tämä on myös erittäin hyvää treeniruokaa. Sopii minun ja mieheni tämän hetken treeniruokavalioon sekä erinomaisesti myös lastemme ruokintaan. Yksi heistä harrastaa nimittäin balettia oopperalla päivittäin, toinen kilpatanssia 4-6 kertaa viikossa ja kolmas bodaa salilla tiukan treeniohjelman mukaisesti. Jokainen siis tarvitsee proteiinia ja hiilihydraattia sekä kasviksia ja marjoja ja muita ravintoaineita päivittäin MELKOISEN PALJON energian saannin turvaamiseksi, jotta heidän normaali kasvu ei häiriinny. Kun nuorimmaiseni aloitti Oopperan balettikoulussa, ensimmäinen asia, mikä meille vanhemmille opetettiin, oli nuoren tanssijan/urheilijan ravitsemus. Heidän kehoa kuormitetaan niin paljon, että meidän vanhempien on oltava tarkkana, jotta oikeaa ruokaa tulee oikea määrä. Näin kroppa pääsee kehittymään toivottua vauhtia, sekä myös pääsee oikealla ravinnolla palautumaan uutta koitosta varten.
1kg Broilerin filettä
1-2kg perunaa (pellillinen)
Jos olet KETO, niin korvaa peruna vaikka Paahdetulla Broccolilla. Ohje TÄÄLLÄ
Jos olet KETO, niin korvaa peruna vaikka Paahdetulla Broccolilla. Ohje TÄÄLLÄ
Chilimarinadi
2dl öljyä
2 mietoa tai 1 vahva chili
1/2 limen mehu käsin puristettuna
3 valkosipulinkynttä
Mustapippuria
Suolaa
Pilko ja purista ainekset öljyyn. Mausta sopivaksi. Pyöräytä litku sauvasekoittimella sameaksi.
Leikkaa broilerifileet vartaaseen sopiviksi paloiksi (ei liian pieniksi). Laita ne suljettavaan suureen pussiin esim. Ikean minigripit on huippuja. Kaada marinadi joukkoon, sulje pussi ja puristele niin, että marinadi menee kaikkialle. Anna maustua jääkaapissa n. 2 tuntia.
Korianterikastike
4dl kermaviiliä
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku persiljaa
1 ruukku korianteria
1/2 limen mehu
Mustapippuria
Sokeria
Suolaa
Leikkele persilja ja korianteri saksilla kermaviiliin, purista joukkoon valkosipuli ja lime. Mausta lopuilla aineilla sopivaksi. Laita jääkaappiin maustumaan.
Samalla, kun alat grillaamaan, laita lankuiksi leikatut perunat uunipellille (oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja yrteillä maustettuna esim. rosmariini tai provance mix tai mitä kaapista löytyy...) ja 200 asteiseen kiertoilmauuniin tai ei kiertoilmaan grillivastusten alle. Paista n. 40min tai niin että perunoista tulee rapeita ja ne ovat saaneet väriä pintaan. Voit myös tarjota siis riisin kanssa, nimittäin korianterikastike sopii siihenkin.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. OMG miten hyvää
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. OMG miten hyvää
0 kommenttia