Sienipasta

torstaina, elokuuta 10, 2017

Härregyyd miten hyvää siitä tuli ihan vahingossa!
Eilen ostin Stockalta Kanttarelleja, koska ne oli halvempia kuin Lidlissä. Ostin vähän päälle 400g ja se maksoi alle 5€! Siis ihan tajutonta :) Olin ajatellut tehdä perinteisiä jauhelihapihvejä uusilla perunoilla ja kantarellikastikkeella, mutta päädyinkin tekemään Sienipastaa, jota en ole aikaisemmin tehnyt.


SIENIPASTA
5 hengelle

500g pastaa

400g kantarelleja (tai siitakkeita)
2 pakettia pekonia
1 tl kolmen pippurin seosta (musta-, valko- ja viherpippuria) tai mustapippuria rouhittuna
1 sitruuna
1/2 nippua tilliä

n.2dl pastan keitinvettä
Parmesaaniraastetta




1. Laita pastavesi kiehumaan. Lisää veteen suola (käytän yleensä merisuolaa). Keitä pastat pakkauksen minuuttimäärän mukaisesti. Muista ottaa talteen 2 dl keitinvettä!

2. Leikkaa pekonit saksilla suoraan suureen pannuun, johon mahtuu pastat ja muut keskenään sitten lopuksi. Ala paistamaan pekonia sopivaksi. Se saa tulla paikoittain rapeaksikin :)

3. Pekonin paistuessa puhdista ja paloittele sienet. Lisää ne paistetun pekonin joukkoon ja anna paistua jonkin aikaa aina välillä sekoitellen.

4. Mausta pippurilla.

5. Halkaise sitruuna ja purista molempien puolikkaiden mehut käsin pannuun. Älä anna siementen joutua ruokaan.

6. Leikkele saksilla puolet tillipuskasta pekonin ja sienten joukkoon. Sekoita!

7. Kaada valutetut pastat sieni-pekonin joukkoon. Kaada keitinvettä perään ja ala sekoittelemaan. Keitinveden ansiosta sieni-pekonin maku tarttuu pastaan.

8. Ripottele koristeeksi tilli-hippuja.

9. Jokainen saa maustaa annoksensa parmesaanilla oman maun mukaan.

Voilà!  Se on valmis syötäväksi :)


Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia