Rasvanpolttomureke
sunnuntai, syyskuuta 17, 2017"Siis mureke on niin last season!" Ajattelin vuosikausien ajan, kunnes mieheni teki tätä rasvanpolttomureketta. Härregyyd! Todella täyteläinen makunautinto ja vieläpä treenikaudella :)
Noin parin vuoden ajan hän on aina silloin tällöin pyöräyttänyt tämän pöytäämme. Kuten tänäänkin tehdessämme ensiviikon ruokia valmiiksi.
Minulla on suorastaan vieroitusoireita tanssimattomuudesta. Tällä hetkellä en käy nimittäin tanssitunneilla lainkaan. Olen tanssinut koko ikäni ja nyt en. Ihan ahdistaa... Nyt en yksinkertaisesti ehdi, eikä minulla myöskään ole rahaa, sillä kaikki ylimääräinen menee siihen ostamaamme Espanjan asuntoon. Yritän korvata tanssimattomuutta salitreenillä. Onneksi meillä on kotona se pienenpieni kuntosali ja mikä tärkeintä JUOKSUMATTO! Ilman sitä kuolisin! En voi oikein ulkonakaan juosta (varsinkaan keväisin ja kesäisin), sillä olen niin allerginen kaikille siitepölyille. Syksyllä ja talvella on taas niin sateista tai jäistä, että se ei ole oikein makuuni. Joten, juoksen sisällä.
Murekkeeseen. Rasvanpolttomurekkeen nimi tulee siitä, että massaan laitetaan 4 rkl Cayennepippuria. Sillä on huomattu olevan vaikutusta rasva-aineenvaihduntaan tulisuutensa vuoksi.
RASVANPOLTTOMUREKE
6 annosta
1kg 10% naudan jauhelihaa
4 tl cayennepippuria
2 tl suolaa
2 kupillista parmesan-juustoa
vihreitä papuja
pastaa (ilman pastaa, jos olet KETO)
1. Laita uuni lämpiämään 190 asteiseksi.
2. Sekoita kaikki ainekset (paitsi pavut ja pasta) massaan.
3. Muotoile haluamasi muotoiseksi köntäksi paistovuokaan.
4. Paista mureke 45-60 min läpikypsäksi.
5. Aseta pavut vuokaan murekkeen ympärille kypsymään, kun liha on saanut kypsyä 30min.
6. Tarjoile pastan ja tuoreen salaatin kera.
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia