Coq au Vin
maanantaina, lokakuuta 09, 2017Viime viikonloppuna oli Suzuki-viulunsoitonopettajien tasotutkintoja. Opettajaopiskelijani menestyivät upeasti! Olen niin onnellinen jokaisen puolesta! Tutkinnot alkoivat perjantaina päivällä ja loppuivat sunnuntaina illalla. Lautakunta koostuu aina kolmesta eri kansalaisuudesta. Eli heti lentokoneiden laskeuduttua aloitimme tutkintojen kuuntelun. Jokainen erikoistuja esitti tason mukaisen konsertin, antoi opetusnäytteen lapsioppilaan kanssa sekä vastasi lautakunnan kiperiin kysymyksiin ohjelmistosta, teknisistä seikoista sekä filosofisista kysymyksistä.
Koska päivät olivat niin pitkiä, valmistin lautakunnalle perjantai-illallisen, lauantain lounaan sekä tietenkin kahvitteluhetkiin jotain makeaa. Tein kaiken torstaina valmiiksi:
Perjantain kahvilla oli Maisemapiirakkaa, ohje löytyy TÄSTÄ.
Perjantain illallinen oli Coq au Vin, villliriisiä, raikasta salaatti ja jälkiruokana kohmeisia puolukoita kuumalla kinuskikastikkeella. Tein tätä 3 kertaisen annoksen, siksi kuvissa kaikkea niin paljon :)
Lauantain lounas oli Heittelykeitto, minkä resepti löytyy TÄÄLTÄ .
Lauantain kahvilla oli Sitruunaista juustokakkua ja sen resepti on TÄÄLLÄ.
COQ AU VIN
4 annosta
10 pientä salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
800 g broilerin filettä
suolaa ja mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja (jätä jauhottamatta, jos olet KETO)
4 rkl rypsiöljyä
4 rkl voita
4 dl punaviiniä
170 g pekonia
200g herkkusieniä
2 dl lihalientä (2 rkl vasikkafondia ja 2 dl vettä)
1 laakerinlehti
8 oksaa timjamia
1. Kuori ja puolita sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet. Laita sipulit padan pohjalle odottelemaan.
2. Leikkaa jokainen broilerin file 5 osaan. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja pyörittele vehnäjauhoissa.
3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja voi ja anna niiden ruskistua hiukan. Paista broilerinpaloihin kaunis ruskea väri. Kannattaa ruskistaa lihat osissa. Siirrä ruskistetut lihapalat pataan sipulien seuraksi.
4. Kaada paistinpannulle punaviini ja anna kiehahtaa. Näin saat pannulta maut talteen. Kaada viini pataan lihojen päälle.
5. Paloittele pekoni ja sienet. Ruskista ne paistinpannulla ja nosta pataan lihojen sekaan. Huuhtele pannu lihaliemellä ja lisää pataan.
6. Lisää pataan laakerinlehti ja timjamin oksat. Hauduta joko hellalla tai uunissa 200 asteessa noin 60 minuuttia. Tarkista maku.
Tarjoile Villiriisin ja raikkaan salaatin kanssa. (ilman riisiä, jos olet KETO).
Jälkkäriehdotus: Kohmeisia puolukoita pakkasesta suoraan, joiden päälle jokainen saa kaataa kuumaa kinuskikastiketta kannusta (voi ostaa valmiina ja lämmittää lasikannussa mikrossa, jos ei halua itse tehdä)
VINKKI! Voit tehdä ruuan jo edellisenä päivänä ja laittaa uuniin lämpiämään noin 1-2 tuntia ennen tarjoilua. Kyllä tulee mureeta lihaa :)
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia