Maisemapiirakka

tiistaina, lokakuuta 10, 2017


Tätä piirakkaa tarjosin Suzuki-viulunsoitonopettajien tutkintolautakunnalle kahvitteluhetkiin. Piirakan voi säveltää vuoden ajan, tilanteen tai oman maun mukaan ja siten nimensä mukaisesti se luo erilaisia makumaisemia. Piirakan voi tehdä jo hyvissä ajoin ja säilyttää kylmässä ennen H-hetkeä :)
Minä valitsin tällä kertaa täytteen vuoden ajan mukaan puolukkaiseksi. Piirakka ei ole äklömakea :)


MAISEMAPIIRAKKA

muruseos:
8 dl vehnäjauhoja (tai Semper High Fibre gluteeniton jauhoseos)
2 dl sokeria 
2 tl leivinjauhetta 
2 tl soodaa 
2 tl vaniljasokeria 
250 g voisulaa


pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta 
2 dl piimää 
1 kananmuna 



täyte:
1 l raparperipaloja / puolukoita / mustikoita / omenaa
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g) (Huom! Toisen rahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla)
1 dl sokeria 
2 kananmunaa 
3 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 osa muruseoksesta


1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä 1/3 pinnalle ripoteltavaksi.

2. Lisää pohjataikinaan (eli 2/3 osa muruseoksesta) keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

4. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi loput muruseoksesta (eli se sivuun otettu 1/3 osa) pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. 

Maistuu sellaisenaan tai halutessaan voi tarjota jäätelön kera. 

Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia