Katkarapupiirakka
keskiviikkona, marraskuuta 08, 2017Voi miten pienestä ihmisen alku alkaakaan! Vierailin tänään rakkaan ystävättäreni luona katsomassa häntä ja hänen uutta vastasyntynyttä pienokaistaan. Oi niin suloinen Herra Ihanuus 💓
Ystävättäreni kyseli minulta tätä ohjetta. Olikin aivan unohtanut tämän! Todella helppo ja herkullinen. Käy arkeen kuin juhlaankin. Leivoin näitä jokunen vuosi sitten lapseni koulun Joulumyyjäisiin ja ne vietiin suorastaan käsistä 😄 Kokeilkaa ihmeessä!
Tämä ohje oli minulla 4 vuotta sitten netissä pitämässäni keittokirjassa. En halunnut alkaa muuttamaan silloin kirjoittamaani tekstiä. Saija, josta kohta kerron, on siis tämä sama rakas ystäväni, joka tänään reseptiä kyseli. Hänen ensimmäinen lapsensa oli silloin syntymäisillään ja nyt pullahti jo toinen. Kuinka ihanaa!
KATKARAPUPIIRAKKA
Tämä piirakka on ystäväni Saijan suosikki. Saija kävi juuri meillä ja tein sitä hänelle toistamiseen. Saijan ensimmäisen lapsen laskettuaika oli toissapäivänä, joten tässä sitä odotellaan jännityksellä viestiä ihanasta uudesta pikku pallerosta 👶
Piirakkataikinan voit ostaa valmiina tai vaihtoehtoisesti tehdä itse esim. Quiche Lorraine pohjan reseptillä. LÖYTYY TÄÄLTÄ
1 ps (180g) katkiksia
1 purjon vaalea osa
2 tomaattia
1rs (180g) Italian yrtit tuorejuustoa
2dl vähälaktoosista ruokakermaa (10%)
3 munaa
1 dl tilliä hienonnettuna
½ tl suolaa
1. Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin ja valuta ne.
2. Tee pohja ja tai kaaviloi valmistaikina kookkaan (halkaisija n. 29-30 cm) piirakkavuoan kokoiseksi niin, että se ulottuu myös reunoille. Nosta taikina vuokaan ja taputtele reunoille tiiviisti. Tasoita reuna. Nosta pohja kylmään kovettumaan.
3. Silppua purjo pieneksi ja kuullota pannulla öljyn kanssa miedossa lämmössä kunnes se pehmenee. Anna jäähtyä.
4. Poista tomaateista kannat ja viipaloi tomaatit ja leikkaa edelleen pieniksi kuutioiksi.
5. Sekoita tuorejuusto ja ruokakerma tasaiseksi liemeksi ja vatkaa joukkoon munat. Lisää seokseen purjo, tomaattikuutiot, tillisilppu ja katkaravut ja mausta vielä suolalla. Sekoita hyvin.
6. Nostele seosta kauhalla piirakkavuokaan pohjan päälle. Tasoita ainekset ja paista piirakkaa uunin alatasolla 225 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä.
7. Anna piirakan jäähtyä noin 15-20 minuuttia ja tarjoa lisäksi vihreää salaattia.
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia