Gambas Pil Pil
sunnuntai, joulukuuta 10, 2017Kylläpä marras- ja joulukuu on vauhdikkaita tänä vuonna. Olemme kokoajan menossa ja harvemmin kaikki samaan suuntaan yhtäaikaa. Yhteiset ruokailuhetket ovat todella kortilla nyt. Arkena se ei onnistu muulloin kuin iltateen aikaan 21-22 tienoolla. Lauantaisin pääsemme yhteisen pöydän ääreen 21.30, kun nuorimmaiseni on saatu kotiin Pähkinänsärkijän näytöksestä. Hän tanssii siellä siis kahta lapsiroolia, tyttöä ja hiirtä.
Eilen teimme Espanjan-ikäväämme helpottamaan Paellaa. Sen ohje löytyy täältä. En ollut myöskään pitkään aikaan tehnyt tiriseviä Pil Pil Katkarapuja, joten päätinpä hemmotella perhettä tekemällä myös sen. Meillä kaikki rakastavat niitä niin paljon, että myös me allegiset niitä syömme allergiakohtauksen uhallakin :)
GAMBAS PIL PIL
2dl Oliiviöljyä
4 isoa Valkosipunlin kynttä leikeltynä viipaleiksi
2tl Chilihiultaletta (Guajillo on sopivan tulinen ja hieman makeahko)
Merisuolaa
Isoja Katkarapuja (pienetkin käy kyllä, minulla esim.nyt oli vain pieniä pakkasessa)
1. Mittaa öljy ja chili pieneen kattilaan. Pilko valkosipulit joukkoon. Kiehauta siihen asti kunnes valkosipulit alkavat ruskettua.
2. Lisää suola (maistele, jotta saat suolaa sopivasti)
2. Kaada katkikset joukkoon.
3. Jaa uunin kestäviin astioihin, mutta muutkin astiat käy, jos et halua laittaa alkupalaa uuniin.
4. Tarjoa hyvän leivän kanssa. (Ketoleipurin KETO-paahtoleipäkin sopii tähän)
Huom!
Voit tehdä öljyn jo aikaisemmin, mutta ei ole pakko. Olisi kyllä hyvä, jos se saisi maustua mahdollisimman kauan. Sitten vain ennen tarjoilua heität katkaravut joukkoon sekä kuumennat öljyn tiriseväksi. Voit kuumentaa öljyn joko kattilassa tai laittaa astiat öljyineen ja katkarapuineen uuniin lämpenemään tiriseviksi.
Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla
0 kommenttia