Täydelliset Falafelit ja jogurttikastike
torstaina, joulukuuta 14, 2017Minulla taitaa olla todella suuri ikävä Espanjaan, kun kokoajan pukkaa Espanja-aiheisia juttuja, muistoja ja makuja 😄 Olimme siis viime kesänä kuukauden Espanjassa, pääasiassa oleilimme Aurinkorannikolla, koska ostimme sieltä asunnon. Mutta viimevuosien tapaan suuntasimme nytkin Atlantin rannalle Cadizin lähelle, Conil de Fronteraan, surffaamaan vajaaksi viikoksi. Lounastimme päivittäin surffauksen jälkeen aina rannan upeassa Beach Housessa. Ranta oli yhtä leveä kuin Miami Beachin ranta. UPEA Suorastaan!
Söin siellä mielelläni Falafelejä, joita olen syönyt aiemminkin, mutta en ikinä noin hyviä! Falafel-salaatti jogurttikastikkeella. Mmm... Päätin opetella tekemään niitä. Tällä reseptillä valmistuvat Falafelit ovat niin saman makuisia kuin rannalla syömäni. Lisäksi mieheni sanoi, että ne maistuvat todella paljon myös Fafa'sin Falafeleiltä, joita hän arkena syö usein ns. pikalounaana. Fafa's on Helsingissä lähi-idän makuja tarjoava pikaruokaravintola, terveellisimmästä päästä.
FALAFELIT
2,5 dl kuivia kikherneitä
5dl vettä
5dl vettä
Laita kikherneet kaksinkertaiseen vesimäärään likoamaan edellisenä iltana.Seuraavana päivänä voit valuttaa veden kikherneistä.
½ sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä
0,25 dl silputtua persiljaa
0,5 dl silputtua korianteria
1 rkl perunajauhoja, auttaa taikinan pysymistä kasassa
1 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
2 tl korianterijauhetta
ripaus cayennepippuria
ripaus kardemummaa
rouhittua mustapippuria
1 tl soodaa liuotettuna 2 rkl vettä
seesaminsiemeniä
1. Mittaa kaikki ainekset, soodavettä lukuun ottamatta, kulhoon ja sekoita yhtenäiseksi massaksi sauvasekoittimella, niin että kokonaisia kikherneitä ei enää ole.
2. Laita massa jääkaappiin vetäytymään 1-2 tunniksi. Massa voi vetäytyä vaikka seuraavaan päiväänkin siellä.
3 valkosipulinkynttä
0,25 dl silputtua persiljaa
0,5 dl silputtua korianteria
1 rkl perunajauhoja, auttaa taikinan pysymistä kasassa
1 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
2 tl korianterijauhetta
ripaus cayennepippuria
ripaus kardemummaa
rouhittua mustapippuria
1 tl soodaa liuotettuna 2 rkl vettä
seesaminsiemeniä
rypsiöljyä paistamiseen
1. Mittaa kaikki ainekset, soodavettä lukuun ottamatta, kulhoon ja sekoita yhtenäiseksi massaksi sauvasekoittimella, niin että kokonaisia kikherneitä ei enää ole.
2. Laita massa jääkaappiin vetäytymään 1-2 tunniksi. Massa voi vetäytyä vaikka seuraavaan päiväänkin siellä.
3. Sekoita vetäytymisen jälkeen soodavesi taikinaan.4. Pyörittele massasta palloja ja kierittele ne seesaminsiemenissä, kunnes saavat runsaan kuorrutuksen.
5. Kypsennä Falafelit: voitele öljyllä ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes ovat kullanruskeita/ruskeita.
JOGURTTIKASTIKE
1tlk (200 g) turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2tl kuivattua minttua tai tuoretta minttua tunteella silputtuna sopivasti
1tl Pirkka juoksevaa hunajaa
1/4tl suolaa
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa Falafelit perussalaatin tai vaikka ruokaisammin Bulgur-salaatin ja Baba Ghanoushin eli Munakoisotahnan kera (kuvassa yllä).
Soittellaan ja laulellaan taas!
Salla
Salla
2 kommenttia
Salla, laita vaan näitä reseptejä jatkossakin, kun.en keksi mitä tekisin niin katson sun blogia ja taas saadaan maukasta pöytään
VastaaPoistaKiva jos näistä on sinulle apua :)
Poista