Kylmäsavulohi Canape

perjantaina, joulukuuta 29, 2017

Tämä lohimössö on mieletöntä!
Koko perhe vetää tätä hulluna (minä myös vähän kala-allergiastani huolimatta).
Tähän tulee suorastaan himo! Ensimmäisen kerran söimme tätä vuonna 2011 erään naapurimme uuden keittiön Cocktail-tilaisuustyyppisissä juhlissa. He kutsuivat meidät kaikki naapurit ihailemaan uutta keittiötään. Tarjolla oli kuohuvaa sekä erilaisia mössöjä leipien päälle, vihersalaattia ja juustoja rypäleineen. Seuraavana päivänä aloin hahmottelemaan reseptiä tähän, sillä maku oli tuoreessa muistissa ja himotti kuvitelmissanikin edelleen.
Tässäpä se siis teille.





KYLMÄSAVULOHI CANAPE

150g kylmäsavulohta
300g créme fraichea
pieni sipuli
sitruunapippuria

tilliä

hapanta ruisleipää (Vaasan tosipienet neliön malliset leipäset ihan parhaita ja täydellisen kokoisia tähän) Voit myös korvata KETO-leivällä, jos olet ketoilija.


Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja sipuli niin pieneksi silpuksi kuin ikinä osaat. Sekoita créme fraiche ja silppu keskenään ja lisää vielä sitruunapippuri. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.


Maistuu erityisen hyvältä ruisleivän päällä. Voit joko tehdä leivät valmiiksi tai jos on paljon muutakin ja vain vähän tilaa, voit asettaa mössön kauniiseen skooliin ja leivät rouheasti viereen. Jokainen voi silloin tehdä leipäsensä itse.

Vinkki J
Saat mössöstä hyydykkeen lisäämällä siihen 3 liivatelehteä. Liota ne ensin kylmässä vedessä ja sulata valutetut liivatteet kiehuvassa vesitilkassa. Sekoita ohuena nauhana mössöön ja sekoita hyvin. Kaada mössö kylmällä vedellä huuhdeltuun kakkuvuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.


Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia