Tomaatti-kookoskeitto

torstaina, joulukuuta 28, 2017

Monesti eteeni tulee tilanne, että joudun keksimään jotain ruokaa noin 30 hengelle ja syöjillä on kasvisruokavalio, tai joko lihaton-, täysin maidoton- tai/sekä viljaton ruokavalio kala-allergisia unohtamatta. Tämä tiedättekös sopii kaikille yllä mainitsemilleni ja on mukavan ruokaisa keitto. Kannattaa kokeilla! Tomaatti ja kookos sopivat älyttömän hyvin yhteen vahvojen mausteiden kera. Keittoon tulee suorastaan himo!



TOMAATTI-KOOKOSKEITTO

2 keltasipulia
2 rkl öljyä
1 tl   murskattuja korianterinsiemeniä
1 tl jauhettua currya
1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
2 prk tomaattimurskaa (à 500 g)
ripaus sokeria
3 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
1 prk kookosmaitoa(400 g)
suolaa
rouhittua mustapippuria
Chiliä
Pähkinöitä ja/tai siemeniä


1. Kuori sipulit ja silppua ne erittäin hienoksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppua ja mausteita muutama minuutti, kunnes sipuli pehmenee hieman, mutta ei saa väriä.
3. Lisää tomaattimurska, sokeri, vesi ja kasvisfondi kattilaan. Keitä seosta 15-20 minuuttia.
Huom! Voit myös soseuttaa keiton tässä vaiheessa, jos haluat, mutta ei ole pakollista. Se on makukysymys. Toiset pitävät suutuntumasta, toiset ei.

4. Lisää kookosmaito ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Tarkista maku.
5. Tarjoa tuoreen, vaalean leivän kanssa. Saat keittoon mukavan suutuntuman, kun viimeistelet sen paahdetuilla ja suolatuilla pähkinöillä ja/tai siemenillä.



Soitellaan ja laulellaan taas!

Salla

You Might Also Like

0 kommenttia