Siemennäkkäri

torstaina, joulukuuta 28, 2017

Tässä on leipäkaappini uusi hitti! En nimittäin syö vaaleaa leipää ja ruisleipääkin todella harvoin, sillä minulle tulee yhdestäkin leipäpalasesta ikävä pöhöttynyt olo. Olen jo jonkin aikaa ostanut Kantolan Jyvänäkkäriä. Mutta koska se on niin kallista, olen antanut itselleni luvan syödä vain yhden näkkärin päiväsä, jotta paketti riittäisi pidemmäksi aikaa. 

Tämän ohjeen sain viulistikollegaltani Hannele Lehdolta viime syksynä. Itseasiassa hän oli saanut sen hyvältä sellistiystävältäni Tiia Ignatiukselta, joka taasen oli saanut sen Anni ja Hannu Holmalta. Ohje on siis jo kiertänyt useammassakin muusikkoperheessä ja kaikki ovat täysin rakastuneita, sillä taikinaseoksen pyöräyttää hetkessä ja paistaminenkin on nopeaa. Ja mikä tärkeintä, näkkäri on tajuttoman herkullista ja terveellistä 😋 Näitä on loistava ottaa töihinkin pikaevääksi, sillä nälkä pysyy näillä poissa erinomaisesti.




SIEMENNÄKKÄRI

1 kananmuna
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl seesaminsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjahoa (tai tattari- tai mitä vaan jauhoa)
1 tl suolaa
0,5, dl oliiviöljyä
4 dl vettä



Kaikki aineet sekoitetaan (aloita vatkaamalla muna, sitten siemenet, hiutaleet, jauhot, suola ja lopuksi nesteet). Anna seistä hetki. 
Levitä seos uunipellille ohueksi levyksi ja heittele pinnalle esim. Maldon-merisuolahippuja.




Paista 175 asteessa kiertoilmalla ensin noin 30min päästäen välillä uunista höyryjä ja kosteutta. 
Ota näkkäri uunista ja leikkaa levy viipaleiksi (itse käytän pizzaleikkuria).
Laita pelti takaisin uuniin vielä noin 30 minuutiksi, kunnes leipä on kokonaan kuivaa (Huom! Voit myös jättää poiskytkettyyn uuniin jälkilämmöille rapeutumaan). 
Ja Vualaa! Herkku on valmis 😄





Soitellaan ja laulellaan taas pian!

Salla


You Might Also Like

0 kommenttia