Herrasväenpikkuleivät
keskiviikkona, helmikuuta 14, 2018Suunnittelen tässä jo 3 viikon päästä tulevia rippijuhliamme. Keskimmäisemme vuoro on päästä ripiltä. Jos kaikki kutsutut pääsevät, tarjoan ruuat ja kahvittelut 62 henkilölle. Tarjoamme juhlissamme aina ruokaa (eikä vain suolainen/makea kahvittelua), sillä osa suvustamme tulee kauempaa esim. Kuopiosta, Joensuusta ja Tampereelta. Ja jos he lähtevät siitä sitten ajamaan vielä kotiin, niin täydellä vatsalla ei tarvitse heti pysähtyä tauolle. Ajattelin pyöräyttää nämä pikkuleivät ensiviikolla, sillä silloin on aikaa. Minulla on hiihtoloma 😊
Nämä pikkuleivät ovat suorastaan jo legenda. Koko sukumme tarjoaa näitä kaikissa hienoissa isoissa juhlissaan. Yleensä ne ovat esillä rinkelin keskellä. Resepti taitaa olla peräisin äitini äidin kotoa. Nämä pikkuleivät ovat mainioita myös siksi, että ne voi tehdä jo vaikka edellisellä viikolla pakkaseen odottamaan h-hetkeä. Lisäksi ne ovat äärettömän helppotekoisia ja ylellisiä. Niitä ei voi syödä vain yhtä. On pakko syödä ainakin kaksi tai jopa kolmekin.
HERRASVÄEN PIKKULEIVÄT
200g voita
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte: vadelmahilloa
Päälle: tomusokeria
1. Sulata voi. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada rasva sen päälle. Sekoita ja anna jäähtyä.
Lisää vanilliinisokeri ja jauhot. Sekoita.
2. Painele taikinaa teelusikan pesään ja kumoa leivinpaperille.
3. Paista 175 ̊ vaaleanruskeiksi noin 12-15 min.
4. Levitä jäähtyneelle puolikkaalle hilloa ja paina toinen puolikas päälle.
Käsittele puolikkaita varoen, sillä ne ovat vähän hauraita.
5. Valmiit pikkuleivät voit laittaa pakasterasioihin ja pakkaseen ja nostaa sitten tarvittaessa tarjolle. 6. Koristele tomusokerilla tarjolle pantaessa.
Hyvää ystävänpäivää 💕
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia