Tattirisotto
maanantaina, helmikuuta 12, 2018Tattirisotto on mieheni Laurin bravuuri, jossa yhtyy tattien ja parmesaanin herkkä maku. Se sopii hyvin kanan ja lihan lisukkeeksi ja toisaalta on myös sellaisenaan jo erinomainen ruoka. Tekoprosessi vaatii hieman tarkkuutta, mutta on myös hauska ja tarjoaa hurmaavat tuoksut.
1 l kanalientä
1 rkl öljyä
400g risottoriisiä
3 kpl shalottisipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g tuoreita tatteja
1,5 dl valkoviiniä
100 g parmesaani
70 g voita
rouhittua mustapippuri
1. Puhdista sienet. Leikkele ne erittäin pieniksi suikaleiksi. Silppua myös kaikki sipulit hienoksi ja kuullota tilkassa oliiviöljyä. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista hetken aikaa.
2. Kaada valkoviini riisin sekaan ja sekoita. Keitä valkoviini melkein kokonaan pois, lisää kanalientä vähitellen riisin sekaan kokoajan sekoitellen.
3. Kun kanaliemestä on käytetty noin puolet, lisää sienet riisin joukkoon. Keitä noin 15- 20min.
4. Kun riisi rupeaa olemaan kypsää nosta risotto liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani. Sekoita varovasti. Anna hautua vielä 2-3 minuuttia. Maista ja tarjoile!
Herkullista makunautintoa!
Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla
0 kommenttia