Venetsian pasta
torstaina, helmikuuta 08, 2018
"Pasta e risotti che ti mettono il buon umore.
Zuppe che ti riscaldano in cuore."
"Pasta ja risotto tuovat mukanaan hyvän tuulen,
keitot taas lämmittävät sydäntä."
Roberta Pianaro
Näin se todellakin on! Siksipä tässä jälleen yksi ihana pasta. Tämä pasta on venetsialainen alkuruoka, Primi piatti. Siinä on pennemastaa tomaatti-pekoni-sipuli -kastikkeessa.
VENETSIAN PASTA
Neljälle
10rk extra vergine -oliiviöljyä
100g ohueksi viipaloitua sipulia
2 tuoretta rosmariininoksaa
2 pieneksi paloiteltua tuoretta chilipalkoa
suolaa
vettä
600g kuorittuja tomaatteja purkissa (Mutti on paras minusta)
2 dl kuivaa valkoviiniä
350g penne rigate -pastaa
150g kuutioitua pekonia tai pancettaa (ilmakuivattua siankylkeä)
1 laakerinlehti
50 g raastettua parmesaania
1. Kuumenna öljy tilavassa pinnoitetussa pannussa tai padassa. Lisää joukkoon sipuliviipaleet, yksi rosmariininoksa, ripaus suolaa, paloiteltu chilipalko sekä tilkka vettä.
2. Kysennä hiljaisella tulella, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
3. Paloittele tomaatit ja lisää sipulin joukkoon. Lorauta sekaan valkoviini vähän kerrallaan ja kypsennä, kunnes kastike on sakeaa ja sileää. Lisää tarvittaessa suolaa.
4. Keita pasta kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä.
5. Pastan kiehuessa ruskista pekoni rapeaksi toisen rosmariinioksan ja laakerinlehden kanssa pienessä pannussa.
6. Valuta pasta ja sekoita varovasti kastikkeen joukkoon, lisää pekonikuutiot, ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja tarjoile höyryävän kuumana :)
Suosittelen erittäin lämpimästi maistamaan!
Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla
0 kommenttia