Eggs Benedict
sunnuntai, heinäkuuta 08, 2018Tänään tein ihanan myöhäisten sunnuntai-aamujen Special-herkkuni
yllärinä perheelleni. Tämä
ei ole vaikea tekoinen. Sienten ja Hollandaise-kastikkeen ohje on Junior
Master Chef Otto Leskisen käsialaa. Annokset pyöräyttää melko nopeasti 😊
EGGS BENEDICT
Sienet
200 g siitakesieniä tai vaikka ihan herkkusieniä
1 tl oliiviöljyä
1 tl Provence -yrttisekoitusta
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
(muutama tippa tryffeliöljyä)
Hollandaisekastike
2 keltuaista
1 tl vettä
1 tl valkoviinietikkaa
100 g huoneenlämpöistä voita
1 tl sitruunanmehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
Uppomunat
1 1/2 l vettä
loraus etikkaa
loraus etikkaa
4 munaa
ripaus suolaa ja pippuria
Leivän ainekset
4 viipaletta maalaisleipää (korvaa KETO-leivällä)
Jotain vihreää salaattia
voita paistamiseen
Tee ensin sienet
- Puhdista ja paloittele siitakkeet. Minulla ei niitä ollut, joten tein herkkusienistä.
- Paista sieniä öljyssä pannussa muutama minuutti. Ota pois liedeltä.
- Lisää mausteet (ja tryffeliöljy).
- Tarkista maku.
- Puhdista ja paloittele siitakkeet. Minulla ei niitä ollut, joten tein herkkusienistä.
- Paista sieniä öljyssä pannussa muutama minuutti. Ota pois liedeltä.
- Lisää mausteet (ja tryffeliöljy).
- Tarkista maku.
Valmista Hollandaisekastike
- Kuumenna kattilassa vettä ja nosta päälle metallinen kulho niin, ettei kulhon pohja osu veteen.
- Laita keltuaiset, vesi ja etikka kulhoon. Kypsennä koko ajan vispilällä sekoitellen noin kolme minuuttia, kunnes seos paksunee hieman.
- Lisää voita koko ajan sekoittaen nokare kerrallaan. Lisää seuraava nokare kun edellinen on kokonaan liuennut kastikkeen joukkoon.
- Mausta kastike sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Ota kattila liedeltä.
- Kuumenna kattilassa vettä ja nosta päälle metallinen kulho niin, ettei kulhon pohja osu veteen.
- Laita keltuaiset, vesi ja etikka kulhoon. Kypsennä koko ajan vispilällä sekoitellen noin kolme minuuttia, kunnes seos paksunee hieman.
- Lisää voita koko ajan sekoittaen nokare kerrallaan. Lisää seuraava nokare kun edellinen on kokonaan liuennut kastikkeen joukkoon.
- Mausta kastike sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Ota kattila liedeltä.
Tee uppomunat (K-ruoka ohjevideo TÄSSÄ kesto 1,15min)
- Kuumenna vesi kiehuvaksi.
- Lisää loraus etikkaa.
- Laita vesi pyörimään kattilassa. Kaada muna varovasti keskelle pyörrettä. Anna kypsyä 3minuuttia.
- Nosta reikäkuhalla munat kattilasta, aseta annosleipien päälle, ripota päälle hieman suolaa ja pippuria ja aseta tarjoille heti.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi.
- Lisää loraus etikkaa.
- Laita vesi pyörimään kattilassa. Kaada muna varovasti keskelle pyörrettä. Anna kypsyä 3minuuttia.
- Nosta reikäkuhalla munat kattilasta, aseta annosleipien päälle, ripota päälle hieman suolaa ja pippuria ja aseta tarjoille heti.
Leivät
- Sulata nokare voita pannussa. Paista leipäviipaleita muutama minuutti molemmin puolin.
- Kokoa leivät lautasille. Annostele leiville jotain vihreää ja sienet. Nosta päällimmäiseksi uppomuna. Viimeistele hollandaisekastikkeella. Tarjoa heti.
- Sulata nokare voita pannussa. Paista leipäviipaleita muutama minuutti molemmin puolin.
- Kokoa leivät lautasille. Annostele leiville jotain vihreää ja sienet. Nosta päällimmäiseksi uppomuna. Viimeistele hollandaisekastikkeella. Tarjoa heti.
Maistuvia hetkiä!
Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla
0 kommenttia