Kimchlaw

maanantaina, heinäkuuta 09, 2018

Tämä tulinen kaalisalaatti on kuin pikainen Kimchi ja sopii mainiosti grilliruokien seuraksi. Oikeasti Kimchi on korealainen hapatettu salaatti ja siihen kuuluu paljon sokeria ja sipulia. Kuulemma jokainen korealainen tietää, kuinka mahtavalta juuri valmistettu kuuma riisi ja tuore Kimchi yhdessä maistuvat! Tämä on siis länsimaistettu pikaversio. Jos haluat tehdä ihan oikeaa ja perinteistä Kimchiä, ohje löytyy siihen TÄÄLTÄ.


Tällä kertaa söimme Kimchlaw-salaattia mieheni suunnittelemien ja toteuttamien grilliburgerien seurana.


KIMCHLAW

400 g varhaiskaalia (puolikas isosta varhaiskaalista)
2 porkkanaa
2 kevätsipulin vartta
1 valkosipulin kynsi
3 cm inkivääriä
3 rkl Sriracha-kastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl ruokosokeria (Erytritoli -sokeria, jos olet KETO)

Tee ensin kastike maustumaan.
Raasta valkosipuli ja inkivääri, yhdistä Sriracha-kastikkeen, riisiviinietikan ja ruokosokerin kanssa kulhossa.

Sitten on salaatin vuoro.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkana. Leikkaa kevätsipulinvarret renkaiksi.
Yhdistä kaikki aineet suureen kulhoon. Mielellään anna koko hössäkän maustua hetki kylmässä ennen tarjoilua.

You Might Also Like

0 kommenttia