Kesäkurpitsaveneet

keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2018

Noudatan tällä hetkellä Timing Carbs -ruokavaliota ja treeniä. Ajatus on siis syödä aina treenin jälkeen ruokaa, joka sisältää hiilihydraattia eli vaikka pastaa, riisiä tai perunaa. Hiilihydraatin avulla keho palautuu nopeammin. Muutoin ainoastaan aamiaisella syön hiilareita kaurahiutaleiden muodossa. Teen puuron, laitan ne smoothieen tai syön rahkan ja marjojen kanssa. Tämä on aivan ihana tapa syödä. En ole nimittäin mikään dieettien ystävä, koska niissä ei saa syödä vatsaansa täyteen. Tässä taas en ole kertaakaan kokenut nälkäkuolemaa 😂Olo on todella reipas kokoajan!

Niin... Ehkä liiankin reipas... Olen nimittäin kohta maalannut kaikki 200 neliöisen talomme valkoiset seinät (vain 4 seinää ei ole valkoisia) ja 4 makuuhuoneen lattiat (jokaisen 3 kertaan). Lisäksi olen tehnyt treenini ja soittanut viulua noin 3h/pv. Olen siis vielä lomalla...

Ja koska olen lomalla, ehdin keksimään näitä ihania fitfoodeja! Viime vuonna tuli nimittäin syötyä broilerin filettä niin paljon, että tulee ihan korvista ulos nyt. Pakko siis kehitellä ja kokeilla erilaisia ja uusia maukkaita herkkuja, kuten tämä 😃 On muuten jälleen kerran helppo ja nopea tehdä. Kuvittelin, että jaksaisin syödä 2 venettä, mutta en jaksanutkaan kuin yhden. Suosittelen testaamaan!




KESÄKURPITSAVENEET

3 kesäkurpitsaa
1 punasipuli
(1 valkosipulin kynsi)
400 g jauhelihaa
1 punainen paprika
1 prk Kidneypapuja (jätä pavut pois ja lisää hieman jauhelihaa, jos olet KETO)

suolaa
mustapipuria
   muita mausteita maun mukaan: cayennepippuria, paprikajauhetta, chiliä
   tai jos sinulla on taco-mausteseosta, niin sekin käy

5% juustoa
(korianteria ja limelohkoja, joista voi puristella mehut päälle)


Halkaise kesäkurpitsat puoliksi pitkittäissuunnassa.
Kaiva kesäkurpitsan liha veitsen ja lusikan avulla. Laita sisälmys astiaan ja jääkaappiin odottamaan seuraavaa ruokaa, se ei nimittäin tule tähän. Keksin siitä jotain huomenna :)

Silppua sipulit ja paprika pieniksi kuutioiksi. Valkosipulia itse en voi laittaa, jos seuraavana päivänä menen opettamaan viuluoppilaitani. Eli lauantai on valkosipulipäiväni :) Paitsi että nyt olen lomalla ja valkosipulipäivä on joka päivä.

Paista sipuli, heitä joukkoon jauheliha kypsymään. Kun liha on melkein kypsää, lisää paprikatkin paistumaan.

Lihan paistuessa raasta juustoa sopiva määrä pälle ripoteltavaksi.

Kun liha on valmis, lisää joukkoon valutetut kidneypavut. Sekoittele ja anna paistua hetki.

Mausta haluamallasi tavalla. Kannattaa maustaa vahvasti, sillä kesäkurpitsathan eivät maistu juuri miltään.

Aseta kesäkurpitsaeneet paperoidulle pellille vieriviereen. Täytä ne lihamössöllä. Ripottele päälle juusto ja paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes juusto on kunnolla sulanut.

Jos sinulla sattuu olemaan jotain yrttiä, niin sitä voi heittää pinnalle. Minulla oli korianteria, joten laitoin sitä. Annos huusi limeä, mutta sitä minulla ei ollutkaan kaapissa.

Aah... Herkullinen annos on valmis syötäväksi!







Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia