Mokkapalat from the 80'
lauantaina, heinäkuuta 28, 2018Ihanaa, kun reseptit siirtyvät sukupolvelta toiselle!
Tyttäreni tekin jälleen näitä mokkapaloja, sillä meille on tulossa lapsivieraita 😊 Itse pyöräyttelin näitä herkkuja tällä omalta äidiltäni saamalla reseptiltä 80-luvulla erittäinkin usein. Koulun discoon, myyjäisiin, buffetteihin, kun teki jotain hyvää mieli... Nyt resepti on siirtynyt tyttärelleni. Näiden maku on voikkammaan kahvinen ja suklainen. Mielestäni täydellinen. Voit tehdä nämä jo edellisenä päivänä (ihan paras) tai aikaisin aamulla, niin että ehtii jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
2 dl maitoa
Kuorrute
Tee pohjan paistuessa, mutta ei liian aikaisin, koska se voi kuivahtaa.
MOKKAPALAT FROM THE 80'
3 munaa
3dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
n. 5dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3-5 rkl tummaa kaakaojauhetta (leivontaan tarkoitettua)
2 dl maitoa
200g sulatettua oikeaa voita (ei liian kuumana taikinaan)
Kuorrutus
1-2 kuppia erittäin vahvaa kahvia
1 pkt pölysokeria (tuo on oma sanani (puhun aina noin), mutta tarkoitan tomusokeria)
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
100g sulatettua voita
Päälle nonparelleja
Omassa ohjeessani lukee vain: "Tee taikina. Kaada vuokaan. Paista 200 asteessa, kunnes pinta ruskettuu ja tulitikkuun ei jää enää taikinaa." Eli tämä on ihan helppo juttu 😄 Mutta vähän tarkemmin voin sentään laittaa ohjetta.
Pohja
1. Vatkaa muna ja sokerit mahdollisimman vaahdoksi.
2. Lisää joukkoo kaikki jauhot. Sekoittele, niin että ei jää paakkuja. Tässä vaiheessa taikinasta alkaa tulla liian paksua eli lisää voi ja jatka sekoittamista ja lisää maito vähitellen, kokoajan sekoittaen. (Teen tämän vatkaimella ja jos laitan kaiken maidon kerrallaan, ruskeaa takinaa lentelee kivasti pitkin seiniä ja ikkunoita).
3. Lisää sitten sulatettu, mutta jäähtynyt voi. Voi on ihan OK, kun kokeilet sitä sormella ja lämpötilaero ei niinkään tunnu.
3. Lisää sitten sulatettu, mutta jäähtynyt voi. Voi on ihan OK, kun kokeilet sitä sormella ja lämpötilaero ei niinkään tunnu.
4. Kaada paperoidulle pellille ja paista 200 asteessa kunnes pinta ruskettuu ja tikkuun ei jää enää taikinaa.
Kuorrute
Tee pohjan paistuessa, mutta ei liian aikaisin, koska se voi kuivahtaa.
Keitä ensin kahvi:
6kupin edestä puruja ja 2 kuppia vettä, niin saat vahvaa kahvia, myrkkyä suorastaan.
TAI käytä vahvinta espressoa, jos sinulla on kahvikone.
Sitten vaan kaikki kuivat aineet kulhoon.
Kaada vuoroin voita ja vuoroin kahvia ja sekoita. Tarkkaile kuorrutteen paksuutta. Se ei saa mennä liian litkuksi. Sopivaa se on sitten, kun kuorrutemassaa on helppo sekoittaa ja se meinaa kuivahtaa, jos et sekoita. Eli liian aikaisin et voi tehdä tätä.
5. Ota pohja uunista ja anna jäähtyä hetki.
6. Kaada lämpimän pohjan päälle kuorrute tasaiseksi matoksi ja heitä nonparellit päälle, ennen kuin pinta kuivaa.
6. Kaada lämpimän pohjan päälle kuorrute tasaiseksi matoksi ja heitä nonparellit päälle, ennen kuin pinta kuivaa.
7. Anna jäähtyä! Kun tarpeeksi jäähtynyt siirrä jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää tai saman päivän H-hetkeä.
Pellillinen mokkapaloja on helpoin leikata kylmänä ja fileointiveitsellä. Reunoista tulee suorat ja kauniit. Pinta ei mene rikki. Puhdista aina veitsi jokaisen viillon jälkeen 👍
Valmista nautittavaksi!
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
Salla
0 kommenttia