Tabbouleh-salaatti

keskiviikkona, elokuuta 01, 2018

Tein taas ihania Falafel-pyöryköitä, sillä tarjoan niitä huomisella PLAY DATE:lla. Eli viulistiystäväni Elina tulee aamulla meille soittamaan kanssani kaikenlaista ihanaa musiikkia. Lounastamme sitten kun olemme soittaneet tarpeeksi 😃 Tarjoan Falafelit salaattipedillä. Lisukkeena on hummusta ja  raikkasta joguttikastiketta sekä Baba Ganoushia.

Falafelien ja jogurttikastikkeen OHJEET TÄSSÄ


Tein myös tämän Tabbouleh-salaatin muhimaan aamupäivää varten. Onneksi tämänkin pystyi tekemään jo nyt, sillä en todellakaan huomenna aamulla ehtisi näitä kaikkia tehdä. 

Luin joskus, että oikeaoppiseen Tabboulehiin tulee vain vähän bulguria. Kasvisten nesteiden nimittäin tulee riittää sen turvottamiseen. Bulguria ei siis tarvitse erikseen keittää. Persiljaa voi käyttää runsaalla kädellä! Teen tämän aina kaksinkertaisena, jotta sitä riittää hyvin 😊

Alempana on gluteeniton ohje. Siinä Bulgurin sijaan käytetään Kvinoaa. Erittäin herkullista!




TABBOULEH-SALAATTI


1 rkl bulguria  
1 punasipuli
1 iso tomaatti
¼ kurkku
1/2 sitruunan mehu
1 ruukku tuoretta persiljaa saksilla silputtuna
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria


Laita bulgurit kulhon pohjalle.
Kuori punasipuli ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. 
Kuutioi myös tomaatti ja kurkku. Lisää kasvikset kulhoon bulgurin joukkoon. 
Mausta suolalla ja pippurilla, jotta kasvisten nesteet irtoavat ja turvottavat bulgurin.
Sekoita joukkoon sitruunamehu ja oliiviöljy sekä hienonnettu persilja.

Anna maustua vähintään tunnin verran tai huomiseen aamuun. 
Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua. 
Jos kasvisten nestettä on liikaa, voit poistaa turhat.



GLUTEENITON TABBOULEH-SALAATTI

1 rkl  gluteenitonta Kvinoaa  (jätä pois, jos olet KETO)
1 punasipuli
1 iso tomaatti
¼ kurkku
1/2 sitruunan mehu
1 ruukku tuoretta persiljaa saksilla silputtuna
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria


Keitä Kvinoa paketin ohjeen mukaan. Jäähdytä!
Kuori punasipuli ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. 
Kuutioi myös tomaatti ja kurkku. Lisää kasvikset kulhoon.
Hienonna persilja kasvisten joukkoon.
Lisää myös jäähtynyt Kvinoa.
Sekoita sitruunamehu ja oliiviöljy keskenään ja kaada salaatin sekaan.
Mausta pppurilla.

Ripauta suolaa vasta juuri ennen tarjolle asettamista,


Ah! Niin raikkaan herkullista! 

Soitellaan ja laulellaan ihan pian!
Salla


You Might Also Like

0 kommenttia