Ranskalainen omenabroileri

keskiviikkona, heinäkuuta 18, 2018


Tein eilen tätä hienostuneen makuista broileripataa. Se on lastemme uusin suosikki. Ja mikä parasta, se syntyy puolessa tunnissa! Tämä on kyllä oikea omenakauden ruoka, sillä tähän käy parhaiten todella happamat omenat, joita pihapuiden puut ovat pullollaan. Minulle tämän ruuan maku avaa eteeni kauniin maalauksellisen näkymän loppumattomasta omenapuutarhasta, jota katselen kukkulan päällä olevan kivitalon etupihalta kattaessani pöytää puun alle.



RANSKALAINEN OMENABROILERI


4 porkkanaa
5 salottisipulia
1 hapan omena (esim. Granny Smith tai kotipihan hapan omena)
600 g broilerin filettä (mutta paistileikekin käy erinomaisesti mehukkuutensa ansiosta)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
4 rkl voita
3 dl vettä
1/2 puskaa hienonnettua timjamia
2 dl kermaa (vähärasvaista oikeaa kermaa, sillä muut paakkuuntuvat)

Lisäksi
keitettyä riisiä (tai ilman, jos olet KETO)

Paloittele broilerin leikkeet 3 palaan ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna voi kasarissa tai padassa ja ruskista broilerin pinta. 

Kuori porkkanat ja leikkaa viistottain vajaan sentin viipaleiksi.
Kuori ja lohko sipulit.
Kuori ja raasta omena. 

Lisää broilerin joukkoon porkkanat ja sipulit, omenaraaste, vesi ja hienonnettu timjami. Kypsennä kannen alla keskilämmöllä 10 minuuttia.

Lisää kerma ja kypsennä ilman kantta 5–10 minuuttia. Jos aikaa on, jätä pannu jälkilämmölle muhimaan. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa. 

Tarjoa riisin kanssa.


P.S.
Voit myös joskus korvata omenan ja veden 3 desillä ranskalaista omenasiideriä (esim. Ecusson) 😊


Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia