Perinteinen kaalilaatikko
sunnuntai, lokakuuta 28, 2018Viime viikolla, kun mietin mahdollisimman hiilihydraatittomia ruokia, tajusin, että kaalilaatikossahan on vain kaalia ja jauhelihaa. Teinpä sitä siis Eini-mummini reseptillä. Sitä ei tietenkään ole kirjoitettu mihinkään, vaan kaikki sukuni naiset taitavat sen noin vain. Minä jouduin kyllä varmuudeksi kysymään äidiltä neuvoa. Jouduin myös hieman terveellistämään perinteistä reseptiä (voin vaihdoin öljyyn ja kerman vaihdoin punaiseen maitoon). Lapset rakastavat tätä suolaisen ja makean yhdistelmää 😋 Tein tietenkin kaksinkertaisen määrän tätä, sillä meidän perheelle on aivan turha tehdä pientä määrää ruokaa. Aina on hyvä, jos ruuasta riittää seuraavaksikin päiväksi 😁👍
KAALILAATIKKO
5 annosta
1kg kaalia
öljyä kattilan pohjalle
500 g jauhelihaa
suolaa oman maun mukaan
mustapippuria
punaista maitoa
siirappia (tai jätä laittamatta, jos olet KETO. Maku on kyllä sitten erilainen, mutta hyvä silti)
1. Silppua kaali pieneksi. Lorauta öljyä ison kattilan pohjalle ja heitä sitten kaalit kuullottumaan. Sekoittelen tasaisin väliajoin.
2. Paista kaalien kuullottuessa jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kun kaalit kuullottuneet, kaada jauheliha sekaan. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla kokonaisuus. Maista suolan määrä, jotta se on sinun makusi mukainen.
4. Voitele uunivuoka. Kaada massa vuokaan ja asettele tasaiseksi.Kaada päälle maitoa niin, että se juuri ja juuri tulee näkyviin joistain massan raoista.
5. Lorottele vielä lopuksi reippaasti siirappia vuokaan ristiin rastiin. Älä pelkää sen laittamisen kanssa. Voit maistaa paistamisen välissäkin onko sitä tarpeeksi ja lisätä tarvittaessa (niin kuin minä jouduin tekemään, kun en uskaltanut laittaa tarpeeksi ensin). Massaa ei tarvitse enää sekoittaa.
6. Laita uuniin paistumaan 175 asteeseen 60 minuutiksi tai kunnes pinta on ruskettunut. Saa olla todella tummakin.
Herkullisia hetkiä 😊
Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla
0 kommenttia